Rickard norberg

Vad vill socialdemokraterna i vilhelmina?

Ja, frågan i rubriken kan tyckas en aningen provokativ, men vad vill socialdemokraterna egentligen med Vilhelmina kommun?

I socialdemokraterna handlingsprogram får man som läsare väldigt generellt veta vad partiet tycker är viktigt, men hur det sedan praktiskt ska utföras är väldigt kortfattat beskrivet och förklarat för vilhelminaborna. Även en hel del av löftena som jag skrivet om i tidigare inlägg är otydliga och som jag ser det högst osäkra om de kommer att genomföras. Jag kommer att återkomma med fler inlägg kring socialdemokraterna handlingsprogram inom kort.

Jag och Göran har i en längre serie av inlägg försökt förklara Kd´s handlingsprogram och vad vi menar med förslagen i praktiken, men från S är det märkvärdigt tyst. Jag hittar inga utförliga förklaring eller beskrivningar på socialdemokraternas blogg eller av enskilda partiföreträdare. Kanske är man rädd att behöva förklara för väljarna hur man tänkt och tänker handla efter en ev. valseger den 14 september.

Jag tycker att det faller ett särskilt ansvar på Vilhelminas största parti att tydligt beskriva och förklara vad man vill och svara på medborgarnas frågor kring det partiet tänkt genomföra.

Jag välkomnar alla frågor kring det jag skriver på denna blogg och försöker svara efter bästa förmåga. Vet jag inte svaret på frågan säger jag naturligtvis det eller så tar reda på den fakta som behövs för att kunna svara.

Rickard

4 kommentarer

  1. keka

    Vad står KD i Vilhelmina i HBTQ-frågor? En relevant fråga eftersom en av era toppar i kommunen verkar tycka att det är trams med Pride och hbtq. Är KD i Vilhelmina ett homofobiskt parti?

    • Rickard (inläggsförfattare)

      Hej keka

      Jag kan naturligtvis inte svara för hur varje medlem i partiet ser på dessa frågor men jag kan svar hur jag ser på det. För oss i kd Vilhelmina är det självklart att alla vilhelminabor har samma rättigheter avsett sexuell läggning. Om det är några specifika frågor rörande detta som du undrar över är det bara att fråga.

      Rickard

  2. Magnus Johansson

    Hej Rickard!

    Jag kan till en början säga att vi inte är rädd för en debatt eller för att förklara vårt partiprogram.
    Men det kanske är så att väljarna tycker att det är nog tydligt? Vad vet jag?
    Du tar orden ”utförliga förklaring eller beskrivning” i din mun och då tycker jag du är ute på svag is. Bara för att man är ute på VKs hemsidor och skriver sida upp och sida ned om vad man menar så ser jag inte det som en ”allmän information”. Det är ju inte så att hela kommunens befolkning rusar till datorn varje morgon för att läsa era bloggar. Jag tycker att det är bra att ni skriver era tankar, men de når endast de som läser KD-företrädarnas bloggar. Men tankar och förklaringar av partiprogram är en sak, men hur ser det ut i handling? Ute i verkligheten?

    Din partibroder efterlyste debatt och tyckte att det var tyst i kommunen häromdagen. Sedan länkade han vidare till något ….Tja, jag vet inte vad.
    Någon dag senare gick Åke (S) ut med en fråga till Alliansen och i skrivandets stund har ingen av Alliansens företrädare bemött den frågan. Allra minst KD.

    Med risk för att bli kallad Åkes ”nickedocka” så tycker jag att det var en intressant frågeställning ( http://blogg.vk.se/ake-nilsson-kommunalrad-s-vilhelmina/2014/08/31/utveckling-kittelfjall-var-finns-alliansen/) med tanke på att företagande, skapa jobb åt sig själv och andra är era honnörsord.
    Ena stunden pratar ni om företagande och jobb i stora ordalag och efterlyser debatt, men då ni får chansen så är det märkligt tyst. Har Åke rätt?
    ”Mycket snack och lite verkstad” flyger genom mitt huvud.
    Det är inte meningen att du ska behöva klä skott för andra, men du får se det positiva i att jag skriver i din blogg. Det blir färre och färre av dem.
    Jag lär återkomma.
    Ha det gott!

    • Rickard (inläggsförfattare)

      Hej Magnus

      Tack för ditt svar. Det finns en hel del olika frågor i det inlägg som du skriver. Jag kan naturligtvis enbart svar för mig själv. Missar jag något får du påminna mig. När det gäller det jag skrivit om handlingsprogramet, både om socialdemokraternas och vårt eget I kD har syftet varit att belysa det som ev. behöver förklars ytterligare. Jag tycker att det är en självklarhet inför ett val att man efter bästa förmåga försöker beskriva för väljarna vad man tänkt göra om förtroendet ges av väljarna. När det gäller Kittelfjäll utveckling så kunde jag själv inte delta förra torsdagen. Alldeles för mycket att göra under uppstartsveckan för att kunna vara borta. Ja, du vet ju själv hur det kan vara när allt ska igång igen i skolan. Seden kan jag rent allmänt tycka att det är viktigt att vara med på möten men livet för oss fritidspolitiker ställer oss ibland iför val där vi inte vara på två ställen samtidigt. Har själv haft ett längre samtal med en av deltagarna på mötet, så jag känner mig uppdaterad om vad som hänt.

      Jag tror också att ingen har något att vinna på att vi börjar att granska vem som deltagit eller inte på olika möten och uppdrag och jag tycker att det vore olyckligt om vi i en valdebatt skulle hamna i en sådan diskussion. Därigenom anser jag att svarat på den fråga som Åke gav och efterlyser i min tur svar på flera frågor som vi ställt i våra inlägg.

      Jag vill gärna fortsätta diskutera politiska frågor med dig och jag läser gärna det du skriver både i kommentarer och på din blogg. Det är ofta mycket välskrivet och tankeväckande. Jag kommer säkert att framöver skriva kommentarer på de ämnen du tar upp i din blogg. Väl mött i debatten.

      Rickard N

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.