Viktigt att Alliansen lever vidare lokalt och regionalt!

Av , , Bli först att kommentera 1

På nationell nivå i Sverige är Alliansen tyvärr död. Men Alliansen lever vidare, dock i en ny tappning. I flertalet regioner och kommuner samarbetar partierna som utgör Alliansen, vilket i många kommuner är oerhört viktigt. För att bryta den socialdemokratiska dominansen så är Alliansen det enda som avgör. Bland annat i Umeå kommun, för att vid nästa val kanske kunna byta styre i kommunen så kommer Alliansen att behöva samla sig och gemensamt komma fram med förslag under den nuvarande mandatperioden för att på allvar kunna ta över styret. Umeå kommun är i behov något nytt, nytt sätt att tänka och med nya prioriteringar. Så att man tillsammans kan förvalta Umeåbornas intresse och skattepengar på bästa sätt.

Där man bland annat väljer att prioritera på ett helt annat sätt. Så att man gemensamt kan arbeta med invånarnas intresse i första rum. Inte för att anklaga det nuvarande styret för att göra det. Men att ibland behöva se saker och ting med helt andra ögon och ur ett helt annat perspektiv kan vara A och O för att det ska kunna bli bra eller bättre. Med tiden när man har haft styret länge så riskerar man att bli så kallad, ”hemmablind” och det då kommer med en massa prestige. Som på många sätt kan göra det politiska klimatet en otjänst. Samtidigt som man sätter politiken i ett predikament som på sikt riskerar att öka politikerföraktet. Självklart ska man ha en livlig politisk debatt. Som i frågan kring LOV (lagen om valfrihet) där debatten även på nationell nivå har varit väldigt hård. Här är Alliansen ett oslagbart samarbetsprojekt för ett bättre Umeå. För att alla fyra borgerliga partierna (Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna) så tydligt varit positiv till LOV.

Kan man också vara en tydlig opposition som hörs och syns, så tror jag att man har den bästa chansen nu. När man nu kan se att Socialdemokraterna gör ett alltmer sämre val. Dessutom i norrland, som i decennier har varit i mycket stort socialdemokratisk majoritet i många kommuner. Här bryter Alliansen gemensamt ny mark, som man ser alltmer i olika kommuner.

 

Alliansen är i många kommuner det viktigaste projektet som finns!

Bli först att kommentera

Antisemitismen ett problem för hela samhället!

Av , , Bli först att kommentera 0

Den 27 januari 1945, var den dagen som Auschwitz befriades av den sovjetiska armén. Det är den mörka, avskyvärda och fruktansvärda del av det arv som vi än idag har. Speciellt för oss som inte levde under den här tiden, så har vi fått varit med på historielektionerna och tagit del av den här tiden och av flertalet berättelser från överlevande som berättar om hur det var och hur ondska kan visa sig i verkligheten. Så för oss som på diverse streaming-tjänster kan se dokumentärer om andra världskriget och försöken att utrota det judiska folket. Då kan det vara nyttigt att lyssna på personer som faktiskt har varit där, på plats, med andra människor och faktiskt sett dessa avskyvärda brott. Flera av dem fick efter befrielsen möjligheten att komma hit till Sverige. För att sedan försöka påbörja ett nytt liv, en ny vardag. Med nya människor omkring sig.

 

Idag den 27 januari 2019 sådär 74 år senare, så visar sig antisemitismen sitt fula tryne. Något som vi borde ha kunnat få slippa. Flera judiska företrädare kan än idag bevittna om hur dem trakasseras för att dem är just judar. Något som förvånar mig, att man kan hata en annan människa som man inte känner, för att man har en så snedvriden människosyn. Så är det just dem, dem som är imbecill och tror att det här är rätt. Men samtidigt uppvisar en så total brist på kunskap och inser vad det är som dem gör sig skyldig till. Det är nu därför mer akut än på mycket länge att vi verkligen sprider vår kunskap, om vad historian visar från andra världskriget, så att vi tillsammans kan mota bort antisemiterna och se till att judarnas trakasserier upphör. Som egentligen inte skulle ha fått finnas i Sverige. Men som tyvärr gör det. Men nu får det vara nog, det är dags att sprida vår kunskap om hur det har varit och hur det är nu. Tillsammans kan vi få bort antisemitismen i Sverige.

Bli först att kommentera