Viktigt att Alliansen lever vidare lokalt och regionalt!

På nationell nivå i Sverige är Alliansen tyvärr död. Men Alliansen lever vidare, dock i en ny tappning. I flertalet regioner och kommuner samarbetar partierna som utgör Alliansen, vilket i många kommuner är oerhört viktigt. För att bryta den socialdemokratiska dominansen så är Alliansen det enda som avgör. Bland annat i Umeå kommun, för att vid nästa val kanske kunna byta styre i kommunen så kommer Alliansen att behöva samla sig och gemensamt komma fram med förslag under den nuvarande mandatperioden för att på allvar kunna ta över styret. Umeå kommun är i behov något nytt, nytt sätt att tänka och med nya prioriteringar. Så att man tillsammans kan förvalta Umeåbornas intresse och skattepengar på bästa sätt.

Där man bland annat väljer att prioritera på ett helt annat sätt. Så att man gemensamt kan arbeta med invånarnas intresse i första rum. Inte för att anklaga det nuvarande styret för att göra det. Men att ibland behöva se saker och ting med helt andra ögon och ur ett helt annat perspektiv kan vara A och O för att det ska kunna bli bra eller bättre. Med tiden när man har haft styret länge så riskerar man att bli så kallad, ”hemmablind” och det då kommer med en massa prestige. Som på många sätt kan göra det politiska klimatet en otjänst. Samtidigt som man sätter politiken i ett predikament som på sikt riskerar att öka politikerföraktet. Självklart ska man ha en livlig politisk debatt. Som i frågan kring LOV (lagen om valfrihet) där debatten även på nationell nivå har varit väldigt hård. Här är Alliansen ett oslagbart samarbetsprojekt för ett bättre Umeå. För att alla fyra borgerliga partierna (Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna) så tydligt varit positiv till LOV.

Kan man också vara en tydlig opposition som hörs och syns, så tror jag att man har den bästa chansen nu. När man nu kan se att Socialdemokraterna gör ett alltmer sämre val. Dessutom i norrland, som i decennier har varit i mycket stort socialdemokratisk majoritet i många kommuner. Här bryter Alliansen gemensamt ny mark, som man ser alltmer i olika kommuner.

 

Alliansen är i många kommuner det viktigaste projektet som finns!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.