Den bistra sanningen!

Jag säger det ingen annan gör.

Barnen dör medans vi lever tryggt.

Av , , Bli först att kommentera 1

Vi måste få ett slut på detta sjuka dödande där barn får sätta livet till. Jag pratar om kriget i Syrien där Ryssland och USA tävlar i hur många bomber man kan släppa över ett land.

Oskyldiga barn dödas och ett helt land som tidigare var så vackert är jämnat med marken. Man blir arg och ledsen inombords, vad kan vi göra?

kemvapen

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

För gammal för körkort? 

Av , , Bli först att kommentera 1

Läste i dagens VK att en 85 åring kört på en boende i Vännäs och började fundera över något som vi skulle anse vara jätteviktigt. 

Krav på kontinuerliga tester gällande körkort! 

Jag blir ofta utsatt för äldre människor som uppenbarligen inte skulle haft kvar sitt körkort, men varför gör det inte kontinuerliga kontroller på personer över 40-50år?

Ska någon behöva sätta livet till för att en envis pensionär inte har förstått att kroppen inte är som för 20år sedan? 

Skummaste är att man gör 30-40-50 års kontroller på VC för sin kropp, man besiktigar sin bil varje år men INGEN följer upp lämplighet för körkort. 

Kräv en lag på detta!! 

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Nu brakar helvetet löst!!

Av , , Bli först att kommentera 0

Sanna min ord för nu kommer Putins vrede ställa till ett helvete för civila personer i mellan östern.

Det grundar jag på det tragiska terrordådet som utspelade sig i S:t Petersburg idag. Fanns väldigt mycket bra info via Aftonbladet där man kan läsa om dådet.

 

Terrordåd ST Petersburg

Terrordåd ST Petersburg

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Smaklöst skämt!

Av , , Bli först att kommentera 1

1:a april måste vara ett riktigt smaklöst skämt. Vintern är tillbaka och alla vårkänslor man hade är bortblåsta, nu hoppar vi tillbaka i depressionen igen.

Det är väldigt lätt att klaga på väder, jobb, relationer men något vi inte tänker på är den härliga säkerheten vi har i Sverige. Inga krig förutom gängkrigen i Stockholm som kommer kosta oss skattebetalare en stor summa för att polisen ska försöka punktmarkera gängen

april skämt.

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Klimathotet är påhittat

Av , , Bli först att kommentera 2

Klimathotet är påhittat, åtminstone tycker Donald Trump det, men hur kan man vara så otroligt inkompetent? 

Vi lever i en värld som aldrig slutar att förvåna oss, vackra korallrev, natur som sträcker sig längre än vad ögat kan se, ett hav som inhyser flera miljoner olika arter som delar jorden med oss människor. 

Men vilka får vara med och bestämma att vi vill fortsätta leva på denna vackra jord då? Svaret är enkelt!

Så länge pengar komma styra denna värld kommer det alltid finnas ett större intresse att förstöra jorden än att bevara den.. Jag blir illamående av tanken och sitter just nu och funderar på hur mycket jag själv bidrar till jordens undergång, jag försöker dra mitt strå till stacken men sanningen är den att jag själv konsumerar saker som kommer ifrån industriell verksamhet som utvinner järn, kol, och allt annat man kan tänka sig.. Jag är också en del av människorna som förstör jorden. 

Känns förjävligt, speciellt för våra barn och kommande generationer som kanske aldrig får uppleva det vackra vi håller på att förstöra. 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Jämställdhet, vad vågar man säga? 

Av , , Bli först att kommentera 2

God helg på er alla!

I helgen besökte jag Olearys i Umeå city, jag och en nära vän åt lite mat och drack lite öl. Vi pratade om allt och inget när vi väl halkade in på den eviga diskussionen om jämställdhet mellan män och kvinnor, och det börjar faktiskt bli ganska uttjatat.

Det jag då tänker på är jidder hit o dit att kvinnor ska få bada topless på badhuset i Umeå och män ska vara hemma med barnen medans kvinnan ska arbeta.
Kan vi inte bara sätta rejäl kraft på att kvinnor och män ska anses lika inför samhället?

Tex damfotbollen har så låga tittarsiffror att dom knappt kan ha en lön via fotbollen. Men om ALLA kvinnor går på deras matcher och fyller läktarna samt köper souvenirer så kommer damerna kunna leva på fotbollen, men skulle ni kvinnor göra det för era systrar? Mest troligt inte.

Sedan finns det kvinnor som vill vara hemma med sina barn frivilligt, men alla tror att detta är samhällets fel, att kvinnor ofta är förtryckta.

Ja! Det finns ett förtryck i Sverige för kvinnor, det är sexuella skämt, lägre lön för samma arbete och en kvinna ska förfan inte kunna amma sitt barn längre utan att både kvinnor och män ska tycka att det är opassande… helt förjävligt rent ut sagt.
Kvinnan i mitt liv har jag lärt mig en hel del av, tex att jag ska inte bidra till detta förtryck.. Jag har förfan en dotter som inte ska behöva växa upp i ett förtryck, eller ska behöva känna sig mindre värd.

Men jag kämpar hellre för dom viktiga bitarna än att kvinnor ska bada topless på badhusen!

Bli först att kommentera

Erik Engberg nykterist? 

Av , , 1 kommentar 2

Ryktet säger att Erik Engberg är nykterist, självfallet så faller det inte naturligt att bevilja alkoholtillstånd för restauranger eller för Brännbollsyran i Umeå.

Ungefär likadant som att politiker i Umeå beslutar om saker dom inte har intresse/engagemang för. Så hur ska vi då se till att sakkunniga personer beslutar om viktiga saker i Umeå?

Jag röstar för att man tar in konsulter som är professionella i ämnet där man ska ta beslut, så kan väl alla hobby politiker och andra personer hålla sig till annat.

1 kommentar

Upab är bolaget som inte skäms

Av , , Bli först att kommentera 6

Hörde just av en kollega att Dalen hade en match igår och huvudsponsorn hade ställt upp lite bilar för visning, dom bilarna hade alla en böteslapp från UPAB! 

Dessa fyrkantiga företag gör visst allt för att tjäna pengar.

”Only in Umeå”

Bli först att kommentera

Sommaren är här, även hundskiten! 

Av , , Bli först att kommentera 2

Vi har nog alla inväntat våren och till slut sommaren, men det har sina nackdelar också. 

Det jag vill upplysa om är hundägare och dem som inte plockar upp skiten efter deras hund. Varje år ligger det fullt med skit överallt, även om kommunen är ganska duktiga på att ställa ut latriner där man ska slänga skitpåsarna, fast.. vem vet. I år kanske kommunen ska spara in på något och då ryker väl en del latriner?! 

Politiken i Umeå är numera en ständig kamp av pajkastning på VK bloggarna, någon annan som även märkt det? :)  

Glad sommar! 

Bli först att kommentera

Umevakt blir aggressiv mot hemtjänsten

Av , , 2 kommentarer 5

Läste en artikel där en P-vakt från företaget Umevakt blir agressiv mot personal inom hemtjänsten och blockerar utfarten från en fastighet med vaktbilen?!

Jag själv har haft en dispyt med detta s.k företaget, och även där var personen som bötfällde mig väldigt aggressiv och otrevlig. Dagen i ära så svängde jag förbi en vän som jag köpt en sängmadrass av, och behövde köra fram till port för att lasta in denna. Väl inne på gården möttes jag av min kompis som hjälpte mig bära ut madrassen och sätta den i min bil, jag stängde luckan och följde med han in. När jag då kommer ut står en arg vakt civil klädd och bötfäller mig.

Jag tror inte heller det är sista gången vi får höra om Umevakt skandaler.

2 kommentarer
Etiketter: , ,