Ronnie Högberg, Vindeln

Grisar, clowner och clowner

Av , , Bli först att kommentera 0

Skönt att det börja närma sig semester. Efter fritidsgårdens skolavslutningskväll i fredags så gick kroppen ned på halvfart under lördagen och resultatet lät sig inte vänta. Snuva och halsont, underbart. Som på beställning, tackar!

Gabbe var på cirkus i Umeå i tisdags med mormor och en moster i mängden. Jag bad han hålla koll om det fanns några grisar. Mycket riktigt, det fanns grisar och han var snabb på att berätta det för pappsen när han kom hem men det var något annat som var häftigare och dessutom roligare. Clowner, clowner, clowner. Clowner som fick ont i pungkulorna. Clowner hit och clowner dit mer vet jag inte men han var lyrisk över det. Hela veckan kommer att handla om dessa clowner. Känns som att får jag syn på en clown så *censur*, aja huvudsaken var att han hade roligt och blev bortskämd!

Ser fram emot U21EM SWE mot Italien på midsommarafton, hoppas dem spelar som mot Belarus. Laddar upp med matchen Spanien-England på torsdagen som nog inte heller är fy skam.

Dags att snuvsnarka lite! Sambon jobbar tidigt imorgon bitti och lär bli nöjd..hehe!

Godnatt!

/R

Bli först att kommentera

Taskigt bloggtempo från min sida

Av , , Bli först att kommentera 0

Vart var jag? Ja just ja, jag hade börjat blogga.

Några har frågat vart jag tog vägen och varför jag inte har bloggat på sistone. Har en dålig ursäkt, jag har glömt bort bloggen i allt annat som ska göras och har liksom inte kommit in i blogg tempot ännu. Jag ska försöka komma igång igen nu.

Min vän och arbetskollega har gått och blivit invald till ordinarie ledamot i socialnämnden. Grattis! och lycka till (lycka till med besparingarna och glöm inte boxningshandskarna) Nä, skämt och sido, jag hoppas han gör ett bra jobb för det behövs i nuvarande budgetläge.

Jisses, vilken match, U21EM/Swe-Belarus. 5-1 och vilket spel och vilka skott och mål. Jag är lyrisk och stel i blicken av beundran. Imponerande start.

btw, tack till alla som läser mina blogginlägg, kommentera gärna, bra som dåligt.

/R

Bli först att kommentera

Nu är det dags att börja komma igång x2

Av , , Bli först att kommentera 0

Till helgen kommer vi att sätta oss ned och diskutera och spåna utifrån det diskussionsunderlag (inte från kommunen) som nu är framtaget och som kommer att i alla fall ge mig, en del gråa hårstrån (just ja, har redan fått en hel del). Underlaget berör ungdomsverksamhet i Vindelns kommun, centralort samt byarna. Vi kommer att diskutera utifrån två aspekter; Sökt anbud med godkännande från kommunen och sökt anbud med avslag från kommunen. Med anledning av andra eventuella intressenter kommer jag inte att gå in djupare på vad vi kommer att diskutera.

Om något helt annat. Osämja råder i familjen över att pappas morgontrötthet är bara för mycket. Gabbe skvallrade för mamma ikväll att pappa bara sover och sover, att han aldrig vill kliva upp. Han är trött på att vänta på pappa… Hans frustration har nu nått stadiet att ha drar av täcket och kastar kläderna på pappa i sängen och ropar högt… pappa, kliv upp!

Mitt motdrag för att sova några minuter till… Roary the racing car på youtube!

http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=roary+the+racing+car&aq=0&oq=roary

/R

Bli först att kommentera

Nu ser vi framåt istället

Av , , 3 kommentarer 0

Hoppsan vad dagarna gick ut att ha skrivit en enda rad nu.

Mötet i onsdags gick både och. Man var inte speciellt intresserad från kommunens sida att diskutera fritidsgården i fortsatt kommunal regi utan snarare utifrån annan regi. Men jag fick ändå lite mer kött på benen än tidigare och måste faktiskt säga tack till representanten från utbildnings-och fritidsnämnden som var med på mötet, utbildnings- och fritidschefen samt enhetschefen.

Som sagt tidigare, det är inte speciellt genomtänkt. Vad vinner man på det, bekräftat! inte speciellt mycket. Blir också väldigt svårt att försöka driva någon typ av ungdomsverksamhet om man inte redan är med i matchen, kyrkan har exempelvis alla förutsättningar (lokaler, idéella ledare, inventarier, befintlig verksamhet m.m.) Ny aktör måste stå med precis allt som behövs och man kan få ett bidrag som täcker!? Nä precis.. egentligen ingenting. Är det inte heller något anbud som passar kommunen så låser man dörren helt.

Nästa aktör bör se över om det finns möjlighet att driva ungdomsverksamhet mer centralt. (Ica med omnejd) Fritidscentrum är för långt bort och där kommer det inte att bli någon mer ungdomsverksamhet för föreningslösa tonåringar.

Hur går vi vidare då? Vi är några som inom kort tid med väldigt lite tid, kommer att sätta oss och diskutera möjligheterna för vidare drift av ungdomsverksamhet i föreningsregi. Vi tar gärna emot förslag på lokaler, sponsorer, stöd, bidrag och idéer kring framtida ungdomsverksamhet.

Nu grämer vi oss inte över detta utan ser till att gå vidare och försöker hitta en bra lösning kring föreningslös ungdomsverksamhet i Vindeln (inte bara i centralorten).

/R

3 kommentarer

Vad vinner man egentligen på det?

Av , , 2 kommentarer 0

Som det ser ut nu så kommer en representant från utbildnings-och fritidsnämnden att vara med på mötet med personalen på onsdag, plus utbildnings- och fritidschefen samt enhetschefen. Det är tyvärr inte ett möte för allmänheten.

Men det vore väldigt intressant att veta vad föräldrarna tycker, som har ungdomar som går på fritidsgården. Skulle även vara intressant att få ett utlåtande av socialtjänsten vad man anser fördelar och nackdelar kan vara med befintlig/annan regi. Kan det bli så att det blir mer utgifter för socialtjänsten? Svar ja! Kan fritidsgården rädda en person från missbruk så räddar vi också socialtjänstens budget från köp av plats på behandlingshem för ca 3000kr/dag. Spekulativt, hur kommer samhället/centralorten att påverkas av en förändring kring fritidsgården?

2007 gjorde Umeå kommun en utredning kring fritidsgården åt Vindelns kommun, vad hände sen? hur mycket kostade den konsultationen? Det blev väldigt tyst efteråt i allafall! Vad tyckte nämnden om utredningen. Inget vi fått vetat men är definitivt något jag ska ta reda på.

Läs gärna på sidan 8 hur man resonerade kring fritidsgården redan 2006.
http://vindeln.se/Sve/Filarkiv/Kommunfakta%20och%20Organisation/Protokoll/UFN/UFN%20061106.pdf

Om förvaltningschefen anser att spara 10 miljoner av 350 inte är så farligt då undrar jag hur man resonerar när man vill bespara ca 585 000 på fritidsgården av 10 miljoner men ändå diskuterar ett ‘bidrag’ till ny aktör? likvärdig jämförelse. Personalen finns ju också kvar och kostar pengar så länge man inte får sparken. Så vad vinner man egentligen på att lägga ut fritidsgården i annan regi?

Ger mig där! Hoppas att jag får någon därute att fundera, ev tycka till.

/R

2 kommentarer

Äntligen, grattis och nej, men vad f#!

Av , , 1 kommentar 0

Äntligen! Nästa vecka får vi möjlighet att träffas för att diskutera frågor som berör att fritidsgården ska läggas ut i annan regi. Det tackar vi för! Vi hoppas att representant från nämnden också vill komma. Det finns en ju en hel del funderingar.

Om något helt annat… Svenskarna spelade bra hockey mot Tjeckien igår men det blev lite väl onödigt spännande då man släppte in 2-1 målet i spel 5 mot 3. Jag var inte nådig i min kritik då, för att sedan göra en ‘Tom Cruise’, och hoppa i soffan, av tokglädje när kung Kenny gjorde 3-1. Nej, men vad f#! Förbannelse… Det är ju då typiskt att jag jobbar ikväll så jag missar semin mot Kanada, får ju inte in tv6 på jobbet.

Hälsar grattis på födelsedagen till min svärfar, Gocke som fyller år idag. Jag blundar och skänker en tanke till min farmor, som tyvärr inte är i livet men som också skulle ha fyllt år idag.

Ha en fortsatt bra dag, för det ska jag ha!

/R

1 kommentar

Det bittra samhällets livsöden underhåller

Av , , Bli först att kommentera 0

Tänk att folk kan vara så roliga, sarkastiska, elaka och ironiska, på en och samma gång. Det är väldigt underhållande att läsa alla lappar folk skriver. Varning! Lapparna är inte alla gånger så rumsrent skrivna! Dock svåra att läsa emellanåt… För dig som blir lite nyfiken, besök;

http://www.vk.se/kategori_blogg.jsp?category=697&blog=true&leftmenu=132

http://www.argalappen.se/

Bli först att kommentera

Vad är det som händer egentligen?

Av , , 1 kommentar 0

Jag börjar känna frustrationen komma över mig. Så jag måste skriva av mig lite.

Inriktningsbeslut om att lägga ut Vindelns fritidsgård i annan regi togs 24 april och ännu har inte Utbildnings- och fritidschefen träffat oss och rett ut vad som kommer att ske.

Enhetschef tillika chef för fritidsgården, har haft en träff med oss i personalen men inte informerat vad som sker utan istället ställt frågan om vi kan ta fram kraven som ska ställas på nästa aktör, för det kan gynna oss i slutändan?! Vadå gynna oss, på vilket sätt? hur då? Vad är det vi missat? Vi har ju inte fått veta något! Så vad är det som kan gynna oss i slutändan?

Och är det personalen som ska göra det? Nämnden och utbildnings- och fritidschefen borde väl veta hur man ska gå vidare, hur man vill ska ha det, Vilka krav som ska ställas på annan aktör.

Om man nu tar inriktningsbeslut på att fritidsgården ska läggas ut i annan regi, varför bemöter man inte personalen på ett ärligt och informativt sätt? Varför lägger man inte fram korten på bordet och säger vad som sker. Det blir hela tiden spekulationer, hörsägen eller feltolkningar.

Jag hoppas Mikael Sundling kan ta upp i sin blogg hur diskussionen har förts i utbildnings- och fritidsnämnden gällande fritidsgården. Oftast får man mer information i hans blogg än vad man får veta av våra chefer uppåt i ledet.

/R

1 kommentar

Man får glädjas över det lilla

Av , , Bli först att kommentera 0

Hade en riktigt tråkig kväll igår. Hela kvällen gick åt att gå igenom företagets alla papper kring bokföringen och deklarationen. Intäkter, utgifter, avdrag, moms bla, bla bla.

Livsglädjen uteblev dock inte… Äntligen kom första segern på Strömvallen, Gefle slog Örebro i fotbollens allsvenska med 2-0. Som PG brukade säga… där satt den eller jag menar där satt två. Det går riktigt knackigt för Djurgården och Kalmar, Vad har hänt? Inte för att jag lider…hehe!

Något märkligt skedde igår. Jag lyssnade på lugna favoriters nätradio och där spelades Eric Carmen och låten All by myself. Mitt i refrängen när han sjunger All by myself säger Gabbe, min son… Är gubben ensam. Jag frågade, förstod du vad han sa, förstår du engelska. Han svarade, ja. Vilket var märkligt för ingen av oss har sagt något, pratat om låten och han har inte heller hört låten tidigare…

Tack till fredrik, min bloggar granne och Mikael Sundling, för välkomnandet till Vindelnbloggen.

/R

Bli först att kommentera

Dags för Windows 7 RC

Av , , Bli först att kommentera 0

Äntligen! Nu släpper Microsoft operativsystemet Windows 7 RC (release candidate). Vilket misslyckande med Vista.

Enligt Microsoft;
It will be available at least through June 30, 2009, with no limits on the number of downloads or product keys available.

http://technet.microsoft.com/en-us/subscriptions/downloads/default.aspx?pv=36:350

http://msdn.microsoft.com/en-us/subscriptions/downloads/default.aspx?pv=36:350

Har kört nu på windows 7 bygge 7077 ett tag och kan bara konstatera att Windows 7 har ruggig potential och är väldigt stabilt men är fortfarande på gränsen till för stort, ska bli intressant och installera Windows 7 release candidate och testa.
/R

Bli först att kommentera