Ronnie Högberg, Vindeln

Vad vinner man egentligen på det?

Som det ser ut nu så kommer en representant från utbildnings-och fritidsnämnden att vara med på mötet med personalen på onsdag, plus utbildnings- och fritidschefen samt enhetschefen. Det är tyvärr inte ett möte för allmänheten.

Men det vore väldigt intressant att veta vad föräldrarna tycker, som har ungdomar som går på fritidsgården. Skulle även vara intressant att få ett utlåtande av socialtjänsten vad man anser fördelar och nackdelar kan vara med befintlig/annan regi. Kan det bli så att det blir mer utgifter för socialtjänsten? Svar ja! Kan fritidsgården rädda en person från missbruk så räddar vi också socialtjänstens budget från köp av plats på behandlingshem för ca 3000kr/dag. Spekulativt, hur kommer samhället/centralorten att påverkas av en förändring kring fritidsgården?

2007 gjorde Umeå kommun en utredning kring fritidsgården åt Vindelns kommun, vad hände sen? hur mycket kostade den konsultationen? Det blev väldigt tyst efteråt i allafall! Vad tyckte nämnden om utredningen. Inget vi fått vetat men är definitivt något jag ska ta reda på.

Läs gärna på sidan 8 hur man resonerade kring fritidsgården redan 2006.
http://vindeln.se/Sve/Filarkiv/Kommunfakta%20och%20Organisation/Protokoll/UFN/UFN%20061106.pdf

Om förvaltningschefen anser att spara 10 miljoner av 350 inte är så farligt då undrar jag hur man resonerar när man vill bespara ca 585 000 på fritidsgården av 10 miljoner men ändå diskuterar ett ’bidrag’ till ny aktör? likvärdig jämförelse. Personalen finns ju också kvar och kostar pengar så länge man inte får sparken. Så vad vinner man egentligen på att lägga ut fritidsgården i annan regi?

Ger mig där! Hoppas att jag får någon därute att fundera, ev tycka till.

/R

2 kommentarer

  1. Peter

    Vad skall man säga….

    Från komunen fick vi i Hällnäs inte ett öre, då vi jobbade med ”ungdomsgården”. Det stöd vi fick kom från samhällsnämden.

    Så det där med annan regi eller entrepenad låter kul, eller anbud ännu roligare…. vad vad blir det här näst… blir bara så förbenad att VK inte har kvar artikeln som de skrev när Ewa-May utalade sig om ”Hällnäs fritidsgård”, där hon tydligt och klart gick ut med att det skulle givetvis finnas medel att hämta för att driva en förening med detta syfte. men inte ett nickel fanns att få.

    Å nu så läser man detta då UG i Vindeln skall ”stängas” eller läggas ut på anbud…

    Hade varit kul å vetat lite mer från kommunen hur de tänkt sig detta då det inte gick att få ut lite pengar till en liten förening i Hällnäs. Hur skall det då finnas pengar till en större i Vindeln ???

    Nä, nu måste kommunen prata klartext så folk får reda på vad som händer deras ungdommar eller skall vi skicka in dom till Umeå varje helg å kvällar ????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.