Ronnie Högberg, Vindeln

Nu ser vi framåt istället

Hoppsan vad dagarna gick ut att ha skrivit en enda rad nu.

Mötet i onsdags gick både och. Man var inte speciellt intresserad från kommunens sida att diskutera fritidsgården i fortsatt kommunal regi utan snarare utifrån annan regi. Men jag fick ändå lite mer kött på benen än tidigare och måste faktiskt säga tack till representanten från utbildnings-och fritidsnämnden som var med på mötet, utbildnings- och fritidschefen samt enhetschefen.

Som sagt tidigare, det är inte speciellt genomtänkt. Vad vinner man på det, bekräftat! inte speciellt mycket. Blir också väldigt svårt att försöka driva någon typ av ungdomsverksamhet om man inte redan är med i matchen, kyrkan har exempelvis alla förutsättningar (lokaler, idéella ledare, inventarier, befintlig verksamhet m.m.) Ny aktör måste stå med precis allt som behövs och man kan få ett bidrag som täcker!? Nä precis.. egentligen ingenting. Är det inte heller något anbud som passar kommunen så låser man dörren helt.

Nästa aktör bör se över om det finns möjlighet att driva ungdomsverksamhet mer centralt. (Ica med omnejd) Fritidscentrum är för långt bort och där kommer det inte att bli någon mer ungdomsverksamhet för föreningslösa tonåringar.

Hur går vi vidare då? Vi är några som inom kort tid med väldigt lite tid, kommer att sätta oss och diskutera möjligheterna för vidare drift av ungdomsverksamhet i föreningsregi. Vi tar gärna emot förslag på lokaler, sponsorer, stöd, bidrag och idéer kring framtida ungdomsverksamhet.

Nu grämer vi oss inte över detta utan ser till att gå vidare och försöker hitta en bra lösning kring föreningslös ungdomsverksamhet i Vindeln (inte bara i centralorten).

/R

3 kommentarer

  1. Robin

    Hur kan fritidscentrum vara för långt bort???

    Det beror ju på vad man utgår ifrån på sommaren är ju mycket verksamhet nere vid kvarnen.

    Och då ligger väl fritidscentrum rätt bra till.

    och sen behöver nog ungdommarna röra på sig lite

  2. /R

    Jag håller med dig om att f-center inte ligger långt bort och att ungdomar behöver röra på sig men f-centers lokaler är inte ändamålsenliga för tillräckligt bra ungdomsverksamhet om man bortser från spontan idrott. Att ligga närmare centrum är både främjande och mer förebyggande om ungdomarna håller sig i det området men i mina ögon finns inga rimliga lokaler där just nu.

  3. Förälder!

    Ronnie! Nu har du ett gyllene tillfället att ta hand om ungdomarna precis hur du vill.
    Fixa en ny lokal(Befintlig är skittråkig) prata ihop med ungdomarna och försök få så många som möjligt att vara hos dig, så kanske de hänger på källarfester mindre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.