Ronnys blogg

DAGEN D FÖR LÖVEN….

Tror det nu på måndag är dagen D för löven, konkursen måste överklagas…

Jag undrar hur mycket Björk c/o dragit in ? Många tror nog att det är bara att betala in de 5-7 miljoner efter att många fodringsägare skrivit ner sina skulder, men då har man ju inte en enda krona till verksamheten nästa säsong !!!

Bara för att kortsiktigt dra igång löven behövs nog minst det dubbla innan man får in pengar via säsongsbiljetter, loger, sponsorer mm.

Tänk att sju spelare har kvar sina kontrakt, tror knappast de vill sänka sina löner och sedan måste man värva nya spelare för att få ett lag som undviker ettan nästa år. Vi snackar minimum 8-10 miljoner inkl resor, material, löner mm.

Man skall betala två tränare 1,5 miljoner inkl sociala avgifter, man skall avlöna kanslipersonal som blir återanställda.

Man skall driva juniorlag och avlöna tränare där.

Jag tror inte man klarar av detta, det behövs för många miljoner direkt och klarar man inte kvar sig i allsvenskan utan hamnar i ettan nästa år, hur mycket är vunnit då ?

Jag tror hur hemskt det än låter mer på att börja om, man kan ju vara i ettan efter en säsong och allsvenskan efter två säsonger med bra och nytänkande verksamhet. Givetvis blir juniorlagen lidande de närmaste säsongerna, men på lång sikt kommer löven ut starkare efter att få börja om från början och det skulle ju givetvis gynna ungdomsidan också…

En ny styrelse som kan få näringslivets stöd och bygga upp lite kapital, en styrelse som inte behöver springa ärenden åt de som räddar löven eller gynna deras företag. Någon sa till mig att lövens styrelse har blivit gisslan till vissa företag och personer genom deras satsningar de sista åren, är man gisslan är det svårt att driva en verksamhet vettigt. Tänk en verksamhet utan en massa surdegar dyker upp hela tiden..

Lyckas man rädda löven nu, hur ställer sig näringslivet till det ? Ställer då Balticgruppen t.ex. upp ? Kommer Umeå Energi att lägga miljoner ifall de efterskänker elavgiften nu ? Kommer något fler Kommunföretag gå in ? Hur mycket pengar skall Danielsson orka lägga in ?

Frågorna är många och jag hoppas på svar inom de närmaste dagarna, blir konstgjord andning eller nystart för ett ekonomisk tänkande löven som kan drivas till framgång både på kort och lång sikt ?

Många tycker man säkert är en idiot bara för man nämner börja om och inte fortsätt…att man inte förstår konsekvensen av en konkurs, kanske är det så…Fast alla gamla styrelser, storsponsorer, Danielsson samt VD:n kan ju då heller inte vara så smarta som drivit löven på detta sätt de sista 20 åren…

Spännade dagar följer, jag håller tummarna för ett mirakel, att man häver konkursen och har en ekonomisk vettig plan efter det…..fast jag tror inte på det, är jag realist eller pessemmist ? Tiden lär väl visa det…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.