Gröna tankar!

Umeå som miljöstad!

Hej alla glada milljövänner!

Tycker det är jättekul att Umeå satsar på att bli en miljöhuvudstad. Hoppas Umeå vinner titeln nästa gång.

Det finns mycket bra cykelbanor, kollektivtrafik som funkar bra för det mesta här i Umeå. Cyklar året runt men tycker ibland snöröjningen inte alltid funkar så bra när man ska cykla och ta sig fram på andra sätt.

Ibland tycker jag bussarna har alldeles för liten plats för barnvagnar, permobiler, och så vidare. Går ofta bara i två barnvagnar i bussen. En stad som tidigare har haft en bra förmån för sina invånare är Östersunds kommun vilket var att mammor/pappor med barnvagn åkte gratis, hur bra som helst. Ska man i en buss som rivstartar springa ifrån sin lilla bebis och klicka i ett busskort och sen tillbaka? Känns som att Umeå kommun absolut kunde göra detsamma för sina resenärer. Nu är det många som säkert tycker att det kan vara orättvist om vissa ska åka gratis och att andra ska betala, att det finns annat som man kan lägga pengar på. men tycker det ska vara tryggt och trevligt att åka kollektivt för alla i denna trevliga stad oavsett ålder, handikapp. Ett bra alternativ vore om man kunde få nån statlig rabatt för att åka kollektivt.

Naturskyddsföreningen har nu börjat med SJ rabatt för sina medlemmar vilket är jättebra:). Tycker att tåget tyvärr är alldeles för dyrt, skulle även vilja sett ett bättre och billigare utbud i bistron. Tyvärr finns det prisskillnader mellan flyg och tåg. Varför ska man bli bestraffad för att man väljer ett miljövänligt transportalternativ och samtidigt kan man flyga för några hundralappar? Hur ska vi då motiveras och påverkas till att rädda klimatet?

Flyger du med gott samvete? När klimatet blir förstört är det värt din Thailandsresa att dina barn och barnbarn kommer att få en tuff och osäker framtid att leva i?  Det tycker inte jag. Nu har vi chansen att göra något istället för att göra skadan värre. Kolla på Facebook där finns grupper där man tipsar varandra om andra resealternativ bland annat en grupp som heter: Tågsemester. Man blir riktigt sugen på att resa när man ser deras reseskildringar, mer om sånt i media..

Bildresultat för jorden

2 kommentarer

  1. Svenne

    Vi måste absolut tänka mer grönt, synd bara att detta kommer att bli en klassfråga.Vi som har råd kan köpa oss en elbil,vi kommer att kunna åka på solsemestrar trots skattepåslag på resor.Elpriserna kommer att chockhöjas när kärnkraften avvecklats och alternativen ska betalas vilket också drabbar de med låg inkomst. Klyftorna kommer att bli enorma, detta måste redan nu upp till ytan när ni snackar miljö. Debatten spårar ur när korna får en stor skuld, och det förespråkas en vegansk framtid utan tex konstgödning. Detta är människor med total okunskap om odling. Däremot kan vi få fram nötkött med mindre miljö förstöring tex betande på mångåriga vallar som binder koldioxiden .Utan boskap och konstgödsel inget odlande utan trädesbruk som innebär endast 1/3 avkastning

    • sandra17 (inläggsförfattare)

      Ja det är synd att det ska vara en kostnadsfråga. Hoppas på bättring i denna fråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.