Sara L Henriksson

Nu är vi vaccinerade!

Familjen tog andra sprutan idag. Det är tyvärr inte billigare för barn och ingen mängdrabatt får man heller :-). Det blir en smärre förmögenhet. Tur att den minste inte behöver några sprutor (4mån) Den här gången var våra äldre barn helt införstådda med att sprutan visserligen går fort men känns lite. Så trots muta med glass fick vi truga lite.

Rektorn ringde och klargjorde för ansvarsfrågan, som han uttryckte det. Den har vi?? Frågade om vi inte skulle lämna/skriva/intyga om nått. Det blev en ledighetsansökan. Förstår inte riktigt hur det går ihop men men så får det bli. När jag liks hade honom på tråden tänkte jag passa på att underrätta honom om att vi som engagerade förstgångs skolföräldrar står bakom de andra föräldrarna i frågan om att inte har morgonsamling med båda första klasserna samtidigt. Känns hysteriskt att samla 50 st sjuåringar i ett rum, om det går att begränsa det till 25 st, (som redan det är på tok för många). Visade sig att jag var först i frågan? Fick en utläggning om vad som görs på samlingen och att det pågått under 3 framgångsrika år. Var liksom inte beredd på att jag skulle behöva argumentera i ämnet, så det fick bli ett fånigt -jaha det blir nog bra.

Nu är det bara samtalet med fritids kvar. De ansvarar för något skolprojekt om lärande genom att pröva i fysik/teknik ämnena (eller var det biologi ..) i vilket falla som helst är det nog bra om dottern hänger med på det också.

Nä måste åka och hämta ut en flytväst vi köpt på blocket. Det är en av våra säkerhets inköp. Såg en mamma som blev hånad på ett thailandsforum för att hon bestämt skrivit om att hon minsann inte skulle kliva in i en bil utan bälte. Bälte och bälte? jag vill ha bakåtvända bilbarnstolar! Ja ja, jag vet att vi inte kan ha samma säkerhets tänk i Thailand som i Sverige, men så långt det går. Därför åker flytvästar och cykelhjälmar till barnen med. Till den yngsta följer bilbarnstolen. (men vad är det för mening om inte bilarna har bälten).
Har faktiskt bokat en taxi från Krabi till KhoLanta med både bälte och bilbarnstol till mellan -barnet, så det går.

Nu kanske ni undrar varför vi åker till Kho Lanta då jag uttryckligen sagt att vi åker till Phuket i stället. Det undrar vi också. Det hade varit så skönt att åka direkt till Phuket. Men är man obeslutsam får man ta konsekvenserna. Flyget och första veckans hotell var redan bokat och betalt när vi ångrade oss. Trots allt så känns det faktiskt rätt bra att åka till det resmål man planerat om i månader, även om resan blir betydligt längre.

2 kommentarer

  1. Tommy

    Grattis till beslutet att åka till Thailand, har själv varit där ett antal gånger m småbarn o det är absolut inga problem.

    Blir lite förvånad över priserna på Kho Lanta, kan möjligen bero på att den ön är mkt popular bland barnfamiljer o långliggare. Kho Lanta är förövrigt en mkt fin o trevlig ö.

    Phuket har jag inte så mycket att säga om, har aldrig varit där annat än då vi åkte båt därifrån till PhiPhi o Kho Lanta.

    Vårt smultronställe heter Similiana Resort o ligger norrut på Fastlandet, lugnt o avskilt, nere på stranden finns det bara du o några enstaka turister o ev ngn Thailändsk fiskare.

    Bil/taxiåkandet i Thailand är en historia för sig, svårt att vänja sig vid den totala avsaknaden av säkerhetstänkande i trafiken, men det är nog bara att gilla läget, sas.

    Mvh

  2. Linnea

    Jag undrar om du minns med vilket företag du bokade taxin med bilbarnsstol? Vi ska åka till Koh lanta, via Krabi i november med vår 1-åriga son och jag oroar mig förstås för trafiksäkerheten….samtidigt känns det kanske lite överdrivet att släpa runt på en bilbarnsstol i två månader när vi mest kommer åka båt:)

    Mvh
    Linnea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.