Sara L Henriksson

Fantastisk helg men tveksam måndag!

30/11 2008
Har haft en fantastiskt skön helg. Fint väder i fredags, bad i Kamala med ett gäng från klassen, middag med Ellis föräldrar och utlekta barn vid läggning. Lördag och en utflykt till Kata Noi. En exklusive strand utan försäljare och höga vågor. Kanske lite väl höga för barnen, som kom under några gånger. De var inte utan vuxet sällskap men tillräckligt läskigt för Vigor, som sen insisterade på att ingen skulle bada mer. Pelle tappade glasögonen men hittade dem i vattnet minuten senare. Han har en obeskrivlig tur när det kommer till just hans glasögon. Tappade ett par i vågorna på Gran Canaria för fem år sedan. Kom upp till oss på stranden och beklagade det inträffade. Gick ner i havet för ett hopplöst försök att hitta dem?..fann dem på botten.
Åt middag hemma på kvällen men bjöd över grannarna på ett glas vin. Hon förlorade sin man (förra, men dåvarande) i tsunamin. Berättade om händelsen helt hänförande. Inte ledsamt eller bittert bara otroligt medryckande. Pratade om annat också så klart och hade riktigt trevligt.

Söndag – pooldag- regndag. Men faktiskt inte mer regn än att det gick att vänta ut. Vigor trött och grinig efter sen lördagskväll och tidig söndagmorgon. Levde på Nintendo mest hela dagen. Långt mer än vad som är sunt och glömde bort sig med toaletten flera gånger (vilket annars funkar riktigt bra). Avslutade i Pelles knä efter kaffet på restaurangen, så han fick smussla ut sig själv till bilen (såg ut som om det var han som hade haft svårt att hålla tätt:-))

Åter till pooldagen, vi hade trevligt med föräldrar från skolan. Moa lekte med killklasskompis hela dagen hade till och med svårt att få med henne hem. Så en förbättrad skolsituation beror inte uteslutande på att det funkar bättre med tjejerna utan mest för att vi träffat på och umgåtts mer med pojkföräldrarna. Moa vill dock inte bjuda hem någon kille för lek, vilket kanske kan vara förståeligt. Hon och Ellie leker fortfarande hos varandra några gånger i veckan, så det går ingen nöd på Moas lekfeber.
Firade första advent med middag på vårt gymhotell, ett lite mer exklusivt, (gud vad jag använder ordet exklusivt, mindervärdeskomplex kanske) Men med våra 20% rabatt och med ett bra middagserbjudande, blev det inte allt för dyrt. Hade även med datorn så ungarna fick msn:a lite med Sverige. Och jag kunde lägga ut blogg och bilder.
När det väl var Pelles tur hade den lilla "olyckan" precis givit sig till känna, livet är inte alltid rättvist?
Önska oss lycka till med Vigor och dagis. Jag och Pelle vill träna och simma/sola hela veckan, innan gymkortet går ut:-)

1/12 2008
Redan december. Idag blir det bekännelsens blogg. Jag har kört på en stolpe. Alltså inte mycket och repornas karaktär kan diskuteras. Men ändå?
Jag hade lämnat en tvekande men "vid gott mod" Vigor på dagis och var på väg till dagens träning. Vägarna här är inte direkt breda och utan trafikförnuft kring parkering, mittenlinje, filer och omkörning blir det lätt ännu trängre. Helt plötsligt känner jag hur det bunkar till på vänster sida och när jag tittar dit är hela sidospegeln intryckt. Fick med det samma hjärtklappning, kallsvettningar och en mildare form av andnöd och fattade inte riktigt vad jag träffat. Antog att det var en parkerad bil och förväntade mig blåljus och en dag i kargt häkte. Svängde in på gymmet och halvsprang upp till Pelle. Klarade inte av situationen själv och skickade ut honom för att ordna upp det hela. Säga vad man vill om jämställdhet men med bilar är jag uppenbarligen handlingsförlamad av okunnighet. Han kom upp minuterna senare med ett lugnande besked om att sidospeglar går att vika in. Han hittade inte så mycket på bilen (bilen är sen tidigare mycket repig) och han hade gått längs vägen och inte funnit någon skadad bil. Däremot var han övertygad om att jag tangerat en stolpe som ligger långt ut på vägen. Vi ska tvätta bilen men jag kan ha haft en väldig tur.

Nu har jag även avslöjat bloggrubriken till Ellies mamma, så den partiella anonymiteten är numera bruten, den att ingen här i thailand läst den. Får se om det påverkar innehållet eller möjligen den sarakastsiska karaktären:-) Var faktiskt lite tveksam över att avslöja min bilincident, men nu finns den här, helt blottad. Pelle har i alla fall mildrat händelsen, även om jag aldrig mer vill köra. Tror att han är lite tillfreds med att han inte längre leder felkörnings ligan i familjen. Han har nämligen kört ner på höger sida i ett större parkerings hus, så att vakterna fick lov att stoppa bilister som skulle upp och ta bort koner så att vi kunde köra in.

Så hur gick det då för Vigor på dagis? Ja hela tre timmar var han där, medan vi tränade och körde på stolpar. Si så; där kan man väl sammanfatta det hela. Han hade i alla fall inte varit ledsen. Jag var ju där en timma på morgonen och förstår hans tveksamheter. Inte ens jag hängde med på vad fröknarna menade. När det var "gympa" började några bara ta på sig skorna och förvirrade ungar gjorde likadant. Ut på gräsmattan, med en utslängd boll och så var "gympan" igång, eller ??? Jag kastade boll med gänget ungar som inte hängde med på den improviserade fotbollen. Lekte sen kull med dem som ville och avslutade det hela med att ställa upp som klätterträd. Då både Ellie och numera en svensk "fröken" finns på dagiset, klarade Vigor av att stanna en stund. Moa leker så mycket på fritiden att hon faktiskt inte längtar hem just nu. Och så Hannes?han satt i barnstol vid middagen idag. Ett fyrfaldigt leve för Hannes Hurra Hurra Hurra Hurra!!

Parantes: Angående följetongen "bikinin". Ska bara klargöra att nu under högsäsongen erbjuds det självklart hur mycket badkläder som helst. Så nu behöver ingen tro att det finns lite av den varan, eller att min bröststorlek var något utöver de avvikande.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.