Sävar skola

Äntligen fredag

Av , , 1 kommentar 0

Nu är de äntligen fredag, snart helg (CHILL) Vi sitter och har ett styrelsemöte just nu med elevrådet och kamratstödjarna. vi gör en planering över alla aktiviteter som ska ske under läsåret. vi planerar även alla möten som kamratstörjarna och elevrådet ska ha. men nu ska vi avsluta mötet och gå på våra lektioner som börjar alldeles strax. ha en grymt bra helg. /Amanda elevråds ordförande Emmy kanratstödjar ordförande

1 kommentar

back in business

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej hallå i lingon skogen, nu har skolan dragit igång igen med höst terminen 2010. Allt har bara gått bra dom två första veckorna, nya sjuor som vanligt varje år (DRYGT) men samtidigt skönt att äntligen vara störst bäst och vackrast, höhöh. mer information kommer inom kort. Mvh Amanda Fors ,Emmy Lundberg och Markus ¨Mackan¨ Forsmark :D

Bli först att kommentera

Out with the old and in with the new

Av , , 2 kommentarer 0

Hej på er allihopa!

Från och med nu är det vi Amanda (elevråd) och Emmy (kamratstödjare) som kommer att sköta bloggandet. Idag hade vi en avslutning för niorna i elevrådet och kamratstödjarna. Vi åt glass i uppis, mycke gott! Vi kommer inte bara att ta över bloggandet utan vi är även de nya ordföranderna på skolan. 

Mvh / Emmy & Amanda

2 kommentarer

Lill-lördag!

Av , , Bli först att kommentera 0

Hejhej!

Idag bakar Ida&Anna från 9A vårmuffins med hallon och blåbär. Riktigt goda! Skönt med en kortvecka eftersom att det har varit ganska mycket jobb i skolan nu.

Ska även nämna att skoldm- finalen mellan Sävar och Prolympia är på fredag 15.30 på Iksu! Ni är varmt välkomna och heja fram dem till en seger!

Bli först att kommentera

VM

Av , , Bli först att kommentera 0

 hejsan! först och främst vill vi be om ursäkt för de den dåliga updaten! vi skyller på alla dessa nationella prov som ska göras.

idag så har lekledarna (de som tror att de är vuxna, men är barnsligare än vi elever) anordnat en aktivitet i uppis som har fått namnet VM (översättning: ValborgsMästerskapen) bestående av 5 olika grenar. b.la tipsrunda, gissa ärtor i burk, raka ballonger, spika spik och pingisbollande :) super kul!

vi hade besök av VF i veckan, som kom och intervjuade oss (frida, ida) och markus angående en trivselenkät som vi 9:or gjorde i våras (markus går i 8:an men han var med och kommenterade ur sin synvinkel). enligt sammanställningen av undersökningen visade det sig att sävars elever inte mådde speciellt bra. men det är inte sant!!! ni kan läsa artikeln i gårdagens nummer av VF.

de har bakats dumlekakor i uppis idag! Yummy!

angående jannes och siomons Hong Kong resa långsökt aprilskämt :P

Bli först att kommentera

vårkänslor

Av , , 1 kommentar 2

tjabba, solen skiner och vi börjar känna våren här på skolan :) det är roligt att träffa alla igen så här efter lovet! alla är hyfsat utvilade och inom en snar framtid kommer det sättas upp 3 tvapparater i korridorerna, (35tum!!!) som ska användas till att visa info om det senaste som händer på skolan och visa bildspel. fett grymt! nu kör vi slutspurten till sommaren!

1 kommentar

friday

Av , , 2 kommentarer 1

hej! ursäkta för den dåliga uppdateringen, vi har haft fullt upp i veckan. i tisdags hade vi friluftsdag, då man kunde åka till bygdsiljum eller vara här på skolan och ha roliga aktiviteter.  de var en lyckad dag men träningsvärken tog kol på somliga av oss ;) bilderna här nedanför är från grusgropen där några elever spenderade sin förmiddag i solen.

på tisdag far ida och frida på klassresa till bygdsiljum med sin underbara klass och kommer inte hem fören på onsdag eftermiddag och tar därefter lov!  vi 9:or är lediga nästa torsdag! :D alltså en dag innan alla andra :P vi hoppas att vi ska kunna uppdatera något ifrån bydsiljum :)  

trevlig helg! önskar ida & frida :) :)

2 kommentarer

besök

Av , , 1 kommentar 1

idag har vi fått besöka av emilia från ledarskapsprogramet på dragonen. hon håller på med ett projektarbete där hon berättar om utbytesstudier och hon har själv varit i usa ett år. hon inspererade oss till max och flera elever är nu supertaggde på ett utbytesår. om de nu är någon som missat denna mycket intressanta information så går det att komma i kontakt med henne så vänd er till henne om det finns funderingar, för hon har svar på allt! tack emilia!

vi vill också tillägga att de är fullrulle så här dags, dvs lunchtid, i uppis :D

uppis-janne och vår kyrkledare simon har nu beslutat att dom ska åka på utbytesår till hongkong :) lycklig resa gubbar! :)

STORT grattis till 8d som har gått vidare till till regionsfinal i T8!!

1 kommentar

ryttarkaks recept (långpanna)

Av , , 2 kommentarer 1

här kommer de efterfrågade superhemliga jättesmaskiga receptet på den bästa ryttarkakan!

kakan

4 ägg

6dl socker, ska vispas med äggen.

3dl mjöl

8msk kakao

2tsk vaniljsocker

2krm salt

175g smör

glassyren 

75g smör

2dl socker

1,5dl grädde

1dl sirap

1 påse kokos, alla glassyr-ingredienser ska sjuda på spisen, i ca 5min.

kakan ska vara i ugnen i 15min, 200grader. sedan ut och på med glassyren och in i ugnen igen i 10min, 220grader.

hoppas de smaka!!!

 

2 kommentarer

fashion

Av , , 1 kommentar 3

under lovet så har det grejats här på skolan. dom flesta nya möbler ,som våra kära rektorer har köpt in, har kommit på plats och här nedan kan ni se bilder från studiehallen, skåp korridoren och grupprummen! :D :D vi är så tacksamma!!!
janne har köpt in nya juicesorter som är SJUKT GODA! 10 kr/st med tropisk och svartvinbär/äppel smak. 5 av 5 frukostmackor!

1 kommentar