En god vän har dött

Igår på eftermiddagen när jag var på Nolia så fick jag av en händelse reda på att en god vän hade dött natten mot måndag som det verkade. Han var sjuk men var under behandling som var tuff och därför hade vi haft kontakt varje dag den senaste veckan även på söndagen. Han klagade över att han hade ont vid vissa lägen. Medicinering gjorde att han inte hade matlust och därför inte heller någon ork.

Jag och jag har förstått många med mig tyckte att han skulle åka upp på lasarettet men han tillhör inte den generationen som gör det i onödan. "Jag ska ju dit på måndag och varför ska jag dit och sitta och vänta i flera timmar då har jag det bättre hemma där jag kan lyssna på musiken jag vill och titta på tv om jag vill." Han tillhörde den generationen som var stryktålig och stod ut men sina krämpor och ändå ställde upp och lyssnade på andras problem och försökte hjälpa till. Det märkliga med min vän var att han trots sin ålder var mycket väl insatt i hur en dator fungerade.

Där kommunens dataansvariga kastade in handduken och krasst meddelade " Det är bara att glömma det du hade i datorn, Vi måste göra en ominstallation.  Då gick man till Umeås dataguro och då ordnade det sig som regel och triumfen var stor när han så många gånger kunden knäppa "experterna" på näsan.

Han var  för snäll och dålig på att kräva ersättning och blev  i många fall utnyttjad för sin kompetens och sitt eget ringa krav på livet. Han var en datorernas eldsjäl som tog varje problem som en utmaning och löste de med intelligens, fiffighet och förmåga att tänka i andra banor. En stor musikälskare och en god vän och pratkamrat och fixare har lämnat Umeå och förlusten kommer att bli påtaglig eftersom han på något vis alltid hade tid för oss med tummen mitt i datahanden. Nu får vi försöka växa upp och stå på egna ben när han loggat ut och nu är kallad till att fixa servrarna i himlen och jag är övertygad om att han löser eventuella problem.

Han läste och kommenterade det jag skrev i bloggar eller insändare och jag fick uppmuntran eller funderingar som jag tog till mig och försökte förbättra.

Det kommer att bli tomt

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.