Hur dum får man bli?

För några år sedan så sändes ett humorprogram i TV som jag har glömt namnet på men  jag kommer ihåg en hel del scener från det programmet. Sven Melander intervjuade en s k värsting med anledning av att det brännt ner ungdomsgården. Fråga: "Varför brände ni ner er lokal"  Svar: – Va f-n vi har ju ingen lokal!" -reportern Men ni hade ju en lokal  men ni har just bränt ner den!? -Varför gjorde ni´det? -Svar: Vaddå därför att vi inte har någon lokal för f-n! – Jamen ni har ju bränt ner de?Varför gjorde ni det…..Svar från den allt mer frustrerade värstingen .- för att vi inte har någon lokal fattar du trögt….osv håller det på ett tag. Detta var ju ett humorprogram på TV dvs kraftigt överdrivet för att få en komisk effekt. Nu visar det sig att verkligheten överträffar dikten återigen. En intervju med de en del av de ungdomar som är ansvariga för bilbränderna och angrepp på polis och brandkår med stenkastning i området Frölunda i Göteborg menar att anledning till att de gör det är att "vi vill ha dit polisen för de visar oss ingen respekt och förföljer och trakasserar oss!" En förälder menar att polisen måste tala med ungdomarna för att få slut på detta. Kan ingen i samband med integreringen i vårt samhälle berätta att respekt är något man förtjänar och inte tvingar sig till! Polis och brandkår som kommer till en plats där skadegörelse och brott har begåtts och dessutom möts med stenkastning har inte någon som helst anledning att respektera buset. Det är ett flagrant fel. Det är inte heller märkligt att man kallar saker, tillstånd och även personer för något "olämpligt" i ett affekterat tillstånd. Det är verkligen skenheligt att mena på att i Sverige hela tiden ska hålla sig neutral och korrekt i de mest krisartade och turbulenta situationer. Det fungerar inte någon stans i världen så länge som vi inte övervakas av  maskiner.

Integreringspolitiken är givetvis felaktig när man organiserar det så att man gör hela stadsdelar till "främmande mark". Det är också fel att dessa ungdomar eller föräldrarna kommer in i det svenska samhället på ett smidigt sätt men för att göra det måste man kunna språket, respektera lagar och förordningar och även i själen inse att i Sverige har vi lika rättigheter både kvinnor och män. Vi tillåter inte heller att man behandlar kvinnor som en sekunda samhällsmedlem som måste spökas ut för att vistas ute. Vi accepterar inte heller hedersmord och vi respekterar inte de som sätter bilar i brand, kastar sten på poliser och brandkår. Alla som bor i Sverige förväntas göra rätt för sig och alla svenskar som ex vis bor och vistas i Spanien har ingen frizon för att vi har flyttat dit. Det är bara att anpassa sig det som gäller vare sig mer eller mindre. VI måste våga diskutera saken utifrån ett rättsligt och mänskligt perspektiv dvs hur vi ska ha det tillsammans här i världen. I mellanmjölkens land så vågar ingen tala öppet om detta med risk för att kallas främlingsfientlig eller rasist. Jag skiter fullständigt i var folk kommer ifrån bara de följer de normer, lagar och förordningar som finns för det är jag tvungen att göra och det är alla tvungna att göra.t

Basta

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Liljan

    någon som tar upp och skriver om detta. Jag håller fullkomligt med dig. Allting är ju egentligen så enkelt om vi bara respekterar och lyssnar på varandra. Sen även se till att invandrare får lära sig språket och våra regler. Vad är det man brukar säga – man tar seden dit man kommer. Och Sverige har väl inte så tokiga regler – eller?

  2. Mogens

    Intervjun var från Lorry där Lena Endre intervjuade Johan Ulveson som anförde gänget som bränt ner 1700-talsherrgården som kommunen ordnat åt dem..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.