Har vi råd med detta?

Tegs centralskola sökte en musiklärare på 100% inför hösten och som extra merit skulle vara att man hade erfarenhet från arbete i Musikklass och också var insatt i sk afro-amerikansk musik.

Eftersom jag startade Umeå Musikklasser långt före Teg kom på iden och faktiskt först i Norrland samt att jag sedan barnsben på nationell och internationell nivå¨sysslat med afro amerikansk musik tänkte jag i min enfald och egenberöm att jag möjligtvis skulle kunna vara kvalificerad med en CV som är flera sidor lång MEN nu fick jag ett brev där man kunde läsa att tjänsten bara tillsatts tillfälligt eftersom det var "för få kvalificerade sökande" till tjänsten…… Hur många kvalificerade sökande behövs då det gäller musiklärare. EN är ju rätt svar på den frågan eller hur? Att kommuner som söker kulturchefer har annonser ute och sedan väger för och emot både det ena och det andra ( trots det kan ju erfarenheter från Umeå visa att det kan kosta massor av miljoner!) men musiklärare på en grundskola i Umeå! Hallå kan det vara så att det rent var obehagligt att en kvalificerat men utfryst musiklärare i Umeå sökte tjänsten – ni vet han som enligt personalchefen inte är lämpligt eller "för skör" för att inneha ämbetet?

En fråga ställer sig när jag läser alla våra politiker bloggar: Skrivs de på arbetstid? Om de i många fall rent miserabla bloggerierna som vi kan läsa har skrivits på av oss medborgare betald arbetstid så tycker jag att det borde vara précis lika dyrt som rökpauserna har varit i kommuner och företag! Det är svårt att kontrollera kan jag tro men det kanske går att skapa ett bloggfilter på IT avdelningen i Umeå som f ö är experter på att göra det lite omständigt men ständiga byten av lösenord så här skulle de kunna göra en riktigt bra insats

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.