FOLKOMRÖSTNINGSFRÅGAN ! Vi fick som vi ville!

Ingrid i Bellvik  skriver :

 

 Folkomröstningsfrågan är formulerad. De politiska partierna i landstinget träffades i måndags och förhandlade sig fram till ett resultat. Doroteaupproret deltog med två personer som observatörer utan mandat att rösta eller avgöra något. De deltog för att dela med sig av sin kunskap och sina önskemål.

I gruppen som träffades var 13 personer: Peter Olofsson och hans sekreterare (s), Robert Winroth )Mp), Maria Grip (v), Nicklas Sandström (m), Olle Edblom (c), Marianne Normark (Fp), Birgitta Nordström (KD), de två från Doroteaupproret (opolitiska), Lars Jansson (tjänsteman), Anders Lidström (statsvetare från Umeå) och Bruno Kaufmann (expert på folkomröstningar och medarbetare i arbetet med revideringen av grundlagen, som förstärkt Folkinitiativet).

Efter hårda förhandlingar kom partierna inte överens, men enades om följande fråga:

 

Som en del i att nå balans i ekonomin beslutade Västerbottens läns landsting 2011 att  minska antalet vårdplatser i Dorotea och att ersätta den stationerade ambulansen i Åsele med en akutbil.

Vill du ge Västerbottens läns landsting i uppdrag att utforma ett åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser och läkarjourkedja som 2011 och att Åsele får en stationerad ambulans?

 

Doroteaupproret ser positivt på valet av fråga. För oss är det alldeles självklart att uttrycket "hela länet" verkligen betyder hela länet. I länet finns Dorotea, där kampen för att återställa vården vid sjukstugan pågått sedan sedan över ett år. I länet finns Åsele som bara måste få tillbaka sin ambulans. I länet finns också Sorsele, Malå, Robertsfors. I länet kämpar Lycksele och Skellefteå för att få en riktigt bra sjukvård. Hela länet = hela länet.



Vi är glada att politikerna också inser att de måste se till helheten. Hoppas att de står för sina positiva ord även om det hos vissa blir aningen motvilligt

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.