Rasist eller?

Är politiker som lyfter frågor som rör invandrare & integration rasister?
Eller är det vårt tillkortakommande med en lyckad integration som skapar rasismen och rasismepitetet?
Om de självpåtagna ”sanningssägarna” i SD får leda debatten genom att ställa frågor utan att de möts av motstånd och diskussion så blir det tyvärr också bara SD som hörs. Och enligt min uppfattning är deras åsikter i mångt och mycket onyanserat och  rasistiskt.
Demokratins baksida är att SD blivit en politisk maktfaktor men mitt hopp står till de kloka med hjärtat på ”rätt ställe” som törs agera och ta taktpinnen.  
De nya reglerna för etablering av vissa nyanlända invandrare som träder i kraft 1 december 2010 är en bra insatts för att kunna komma in i samhället. Jag välkomnar att etableringsplanen ska består av olika aktiviteter och att den ska innehålla minst svenska för invandrare, samhällsorientering och aktiviteter för att underlätta och påskynda möjligheten att påbörja ett arbetsliv i SverigeHär har vi ett bra exempel på en lösning då det viktigaste av allt för de människor som kommer till Sverige är att de får en plats i samhället. Delaktighet är en bra början.  
 
Det finns en del att göra kring de nyanländas avsaknad av ID-handlingar och för mig vore det en självklarhet att nyanlända får Id-handlingar med ett personnummer dag ett i Sverige, även för asylsökanden. Att leva papperslöst är ovisst coh extremt komplicerat.
 
Det viktiga är att veta att man är välkommen får möjlighet att vara delaktig och att man får insikt i både sina rättigheter och skyldigheter som medborgare i Sverige.  
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.