Är en sammanslagning mellan C+FP ett hinder eller en möjlighet?

Ola Nordebo och Maria Kristoffersson skriver om sin syn på sammanslagning av Centerpartiet och Folkpartiet. En inte helt ny fråga………. Förslaget är intressant men vad som är bäst för väljarna återstår att se. Jag föreslår därför att vi håller frågan levande och börjar prata utifrån ett möjlighetsperspektiv.

Min bestämda uppfattning är att Alliansen gjort ett bra arbete under de sista fyra åren men på sikt tror jag att vi medborgare vinner på att ha flera alternativ. Vi behöver en bred politik som representerar hela befolkningen och som kan se hela Sveriges potential och hur vi på bästa sätt skall kunna behålla en hög standard, fortsätta utvecklas, skapa nya arbetstillfällen och anpassa nuvarande välfärdssystem till morgondagens behov. För att det skall vara möjligt behövs mångfald! Inte en alliansregering och ett Rött alternativ
 
Men för att C+FP skall bli ett liberalt alternativ att räkna med måste partierna prata mer med varandra och bryta och byta idéer. Det är också viktigt att såväl unga som gamla liberaler lära sig att det är idéerna, inte partibeteckningarna, som är det viktiga. Alltför många diskussioner och lovande samarbeten har runnit ut i sanden på grund av att personer hyst misstankar mot "det andra partiet". Låt oss göra på ett annat sätt!
 
Tanken på ett mittenparti är onekligen lockande för många liberaler. C+FP skulle kunna bli ett brett liberalt parti med en stark organisation både ute på landsbygden och i storstäderna. Tanken på ett stort liberalt parti som nyttig motvikt till de nu så dominanta Moderaterna är mer än lockande. 
 
Kanske är det just ett mittenalternativ med Centerpartiet och Folkpartiet som är framtiden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>