Varje dag är en dag även för kvinnor

Igår Internationella Kvinnodagen och idag ingen större skillnad. Visst har det hänt en hel del sedan början av 1900-talet men räcker det? NEJ!

Det är en helt vanlig fredag och vi måste fortsätta sträva. Sträva framåt och aldrig ge upp kampen för ett jämlikt samhälle där alla möter alla på lika villkor och med respekt och nyfikenhet. Varje dag är det viktigt att vi fortsätter jobba med att förebygga misshandel, kämpa för lika lön utifrån prestation inte kön och att vi fortsätter vara stolta för våra kvaliteer.

Fortfarande förekommer misshandel av kvinnor som maktmedel, det är inte okey. 27 200 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år anmäldes 2010 och statistiken för 2011 har visat på en ökning till 27 800, det är inte okej. 49 % av styrelseledamöter i statligt ägda bolag är kvinnor och det är endast 37 % av de statliga bolagen som har en kvinnlig ordförande, de är inte okej.

Var tionde kvinna känner sig rädd för att gå ut kvällstid, det är inte okej.

 
En kvinna tjänar ca16% mindre än en man för samma arbete, det är inte okej.
Ett är säkert det finns en hel del att göra, du kan tumma eller gå med i en förening eller flera, jobba med frågan på annat sätt eller göra som Stina, engagera dig politiskt. Oavsett hur du väljer att engagera dig för ett jämlikt samhälle så gör det skillnad, och det är okej

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.