Partiledardebatt

Igår kväll satt jag fastnaglad vid TV´n för att se den första partiledardebatten med ny laguppställning. Och fler debatter lär det bli innan vi går till val 2014. Det var en bra debatt men tyvärr var det inget oväntat, inget nytt och framförallt var det inte en enda talare som bjöd på det där lilla extra.

De enda som var intressant att notera är att jämställdhetsarbetet går långsamt i svens politik. Jämställdheten avspeglas i könen på partiledarna och det var flest kostymnissar med slips. Också retoriken i debatten färgas av att det är flest män. Som kvinnlig väljare känns det som det finns en hel del att önska och som Centerkvinna känner jag en otrolig lust att förändra.   

Jag tycker att Fredrik Reinfeldt(M) känns arrogant och inte speciellt trovärdig.

Stefan Löfven(S) kändes försiktig och inte som en man som kan leda Sverige. Men han är intressant eftersom han slutade debatten med att öppna för andra politiska samarbeten.  

Gustav Fridolin(MP) kändes nykammad och långt från verkligheten. Han använde sin livserfarenhet och pratade direkt ur hjärtat när det gällde skolpolitiken och det gjorde han bra.

Jimmie Åkesson(SD) känns alltid som ett hot för Sverige. Han hade den bästa positionen av alla då han hela tiden är den som är i opposition mot allt och alla. Samtidigt försöker han fria till samtliga.

Göra Hägglund(KD) kändes stabil och han är en duktig talar. Han är bra på att göra sina inlägg roliga men han syns inte alls i Alliansen.  

Jonas Sjöstedt(V) känns otäck. Han var aggressiv och arrogant debatten igenom. En så arg människa kan jag aldrig känna förtroende för.  

Annie Lööf känns försiktig och färglös. Hon gjorde ett tappert försök att prata om vikten av tillväxt i hela landet och det var hon den enda om att stå för, bra där Annie. Hon försökte också prata om hur viktigt det är att unga kommer in på arbetsmarknaden genom att beskriva sitt tidigare kontroversiella förslag på ett annat sätt. Även jag som Centerväljare känner mig osäker på förslaget men jag återkommer när jag läst på. Tyvärr lyckades hon inte ge goda exemplen på politiska reformer eller idéer som Centerpartiet varit med och drivit igenom. Inte heller vågade hon sticka ut och bara prata Centerpolitik, det tycker jag är väldigt synd. Alliansen har gjort ett bra jobb men under en partiledardebatt är det viktigt att varje parti verkligen stiger fram och visar vad just dom står för och hur dom tänkt jobba vidare med sina hjärtefrågor.  

Snälla Annie sluta prata Allianspolitik och berätta i stället vad Centerpartiet står för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.