Är Annie ett icke val eller är vi så jämställd som vi tror???

Aftonbladets ”kasta ut” kampanj mot Annie bär spår av deras tidigare försök att vid så många tillfällen som möjligt kritisera Maud Olofsson. Var det inte Saab affären eller skandalen kring vattenfall så var det något annat men Maud sanning var en annan. Men Aftonbladets kvinnoförakt drabbar även Toblerona-Mona med väskan.  

Att det inte är siffrorna i sig som är orsaken till skriverierna kan alla som läst artikeln förstå. Så vad är det då som retar Aftonbladet eller andra mer socialdemokratiskt fostrade?

Är det starka kvinnor om törs ge sig in i politiken?

Är det Centerpartiet i sig som retar gallfeber på skribenterna för att de har en folkrörelse där kvinnor och män har lika stor betydelse och få samma möjlighet?

För som till och med Lena Melin konstaterar, hon har inte begått fler misstag än något annat stadsråd utan att hon tvärtom.

 

Så vad beror då denna jakt på?  

 

Är det Aftonbladets egen trångsynthet då det gäller politiska toppjobb?

Eller ännu värre Aftonbladets egen oförmåga att se en kvinnor som lika goda kandidater på ledande poster?

 

Det är svårt att veta hur andra tänker och deras orsak att försöka förminska någon. Men en sak är säker, Centerpartiet är ett parti som ger kvinnor och män lika stor chans att få växa och utvecklas genom att ge dem lika stort ansvar och förtroende.  

Om du vill leva i en framtid som utmanar de steriotypa mönstren där kön, ålder, hudfärg, sexualitet inte är avgörande för dina möjligheter är Annie ett bra val! 

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Görel Lindahl

    Håller inte med om att Annie är något bra val. Hennes självförtroende är stort men hennes ord är ganska tomma.
    Men mig gör det egentligen detsamma. Sedan Centern övergivit sin kärnkraftsnegativa hållning kan de gärna få försvinna.
    Görel

  2. Harry Rönnberg

    Jag blev överraskad över rubriken ”Kasta ut Annie Lööf”. Tänkte en stund -”inte en ny Tobleroneaffär!” Men det finns inte något direkt som skulle berättiga till något sådan rubriksättning.

    Det är väl dessutom Centerns stämma som fattar sådana beslut om partiledaren har misskött sig.
    Jag tycker att Aftonbladet och de andra tidningarna borde vara glada för att Annie Lööf finns, för hon ger ju möjlighet att skriva om så många olika saker.

    Hon framstår inte alltid lika garvad och rutinerad som Maud och de andra företrädarna. Hon hamnar ibland på hal is för sina uttalanden. Men ingen är perfekt från början och centerpartiet behöver en livfull person som ledare.

    Annie Lööf är en livfull ledare. Jag håller inte med i många saker som hon säger, men önskar ändå att hon ska få tillfället att växa in i partiledarrollen så länge hon åtnjuter förtroende av sin väljarkår och partistyrelsen.

  3. Anna-Karin Sjölander (C)

    Svar till Görel Lindahl (2012-10-24 22:26)
    Görel vi lever i ett land där åsikten är fri. Men vi lever också i ett land där det bor en rad konsumenter som har stort behov av konsumtion och energi. Ett land där ingen vill göra avkall på något och då måste vi ibland anpassa oss efter verkligheten. Centerpartiet vill fortfarande avveckla kärnkraften men i avvaktan på att det skall vara möjligt har framför allt Maud Olofsson sett till att kraven skärpts. Vill du veta mer? kolla in den här länken http://www.centerpartiet.se/Centerpolitik/Politikomraden/Miljo-energi-och-klimat/Politik-A—O/Karnkraft/

  4. Görel Lindahl

    Hej Anna-Karin! Det är inte sant att ingen är beredd att göra avkall på något i sin livsstil för att spara energi och miljö. Tar gärna mig själv som exempel: Jag har bil för att den underlättar mitt liv,men jag cyklar, går eller tar bussen när det är möjligt. Jag testade mig på miljösmart.se för att se hur jag står mig mot genomsnittet och hamnade under den röda zonen som skulle ha visat på underkänt. Men den visade också att jag kan göra mer för att spara energi och miljö vilket jag är beredd att försöka.

    Ställ lite högre krav på din omvärld istället för att hålla energislukarna så förstående om ryggen!
    Mvh Görel

  5. Anna-Karin Sjölander (C)

    Svar till Görel Lindahl (2012-10-27 10:27)
    Görel du har rätt, de finns en hel del som är beredd att lämna bilen hemma, äta lokala grönsaker, inte handla annat än ekologiskt och i naturmaterial och inte överkonsumerar. Ja helt enkelt finns de de som verkligen lever klimatsmart. Men tyvärr är inte de den stora massan. Och jag tror att vi måste använda befintliga energikällor i avvaktan på förnybarenergi.
    Men jag är också övertygad om att kärnkraft är en energikälla vi måste göra oss av med och att vi måste hitta nya energikällor som är mer förenlig med morgondagens miljötänk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.