Jonas Sjöstedt kommunala alternativ kan också…….

Idag rapporterar Tvärsnytt om ett kommunalt äldreboende i Örebro och hur illa skött detta kommunala äldreboende är.  Dom har levererat en katastrofalt dålig service till sina omsorgstagare. De boende har inte fått duscha på ca fem veckor. Flera stycken har haft ovårdade naglar med svampinfektioner och de förekom flera fall av eftersatt munhygien. Inspektionen för vård och omsorg ser allvarligt på händelserna och att det skett en systematisk vanvård över tid. Anhöriga är upprörda och för mig är det helt oacceptabelt att det får hända.

Nu nu väntar jag bara att Jonas Sjöstedt ska rycka ut och stoppa allt äldreboende i kommunal regi.

Frän Centerpartiets sida inser vi att det finns eller kan finnas brister i äldreomsorgen oavsett om den är i kommunal eller privat regi, det är därför vi alltid kräver kvalité. Det är kvalitén på vården och omsorgen som är avgörande inte vilken driftsformer verksamheten har.

Jag sa det när vi diskuterade äldreomsorg på Folketshus med äldre rådet förra veckan och jag säger det igen. Kvalitén och att mötas av professionell personal som har yrkeserfarenhet och ett sympatiskt förhållningssätt ska vara en självklarhet, lika självklart som att det skall finnas en valfrihet att välja själv.

För om det blir som Jonas Sjöstedt vill finns bara kommunala alternativ och då är det svårt att välja bort även om det skulle förekomma ett systematiskt vanvård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.