Socialförsäkringen

Socialförsäkringen är som min son uttrycker det inte speciellt sexig, men för är det en av det viktigaste politiska områdena som berör alla i Sverige från Wilda 1minut som snart får sitt första barnbidrag till Wille 98 som får sitt bostadstillägg för pensionärer. Vi har ett fantastiskt socialförsäkringssystem som till mångt och mycket är jätte bra.

Men om något är bra kan vi inte sätta oss ner och vara nöjd. Vi måste fortsätta förändra för att få ett socialförsäkringssystem som alltid är bra. Om det alltid skall kunna vara bra måste det moderniseras så väl tekniskt som innehållsmässigt. Vi måste anpassa systemet till nutidens problematik och här finns ett glapp mellan oss i verkligheten och de som sitter på de politiska besluten.

De politiska besluten i Socialförsäkringen får inte bli snabba populära hits utan skall vara mänskliga och långsiktigt hållbara. Därför är verklighetsförankringen ett måste.

Normer styr oss så oavsett om vi pratar föräldraförsäkring, pension eller sjukförsäkring har vi en gemensam sanning som påverkar hur vi tänker och agerar. De är samtal kring normerna kopplat till personer som vet vad som inte fungerat så bra vi kan göra de bästa förändringarna.

Rehabiliteringskedjan är exempel på en bra nyhet i Socialförsäkringen medan jag är kraftigt kritisk till att antalet dagar i sjukförsäkringen är begränsad och till utfallet av arbetslivsintroduktion.
Här vill jag bidra till verklighetsförankrade förändringar som gör skillnad för varje enskild individ.

2014 004

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>