Sverige går sönder

I årets valrörelse har socialdemokraterna ropat att  alliansen fått Sverige att gå sönder och om det är deras upplevelse är det deras sanning. Min sanning är en annan, Sverige har klarat sig otroligt väl i den Europeiska krisen, vårdkvalitet har förbättras de sista åtta åren och landet har mått  bra i förhållande till de ekonomiska förutsättningarna

Visst finns de de som utförsäkras och visst finns det de som varit arbetslösa och om jag fick bestämma skulle de som är utförsäkrad få rätt hjälp för att återerövra sin arbetsförmåga eller få rätt medicinsk hjälp om dom är för dålig för att återfå sin förmåga så visst finns det mer att gör för att Sverige ska bli bättre.

Men det som verkligen gör mig ledsen och det som verkligen gått sönder är att Sverige nu har de som öppet värderar människor olika på grund av sin hudfärg eller till följd av deras religon.  Att vi nu på riktigt har människor som skiljer på vi och dom. Att dom är på riktigt som dom säger i sin reklam det är för mig riktigt skrämmande.

Mina ögon tåras och jag känner en hopplöshet som ilar ända in i märgen. Hur kan man så enkelt skylla allt som inte fungerar på människor som aldrig haft med besluten att göra?

Jag funderar också  vad jag kunde gjort annorlunda. Jag har varit uppe tidigt på morgonen för att dela flygblad och sprida Centerpartiets budskap som står för öppenhet och människans styrka att själv påverka sitt liv,  jag har lappat brevlådor, affischerat, varit på marknader, pratat med folk och stått i valstugan men det räckte inte. Känner en enorm sorg och en viss uppgivenhet.

I valstugan mötte jag en man från Chile som sa att han tänkte rösta på SD eftersom dom var ett parti som ville bevara Sverige och tyckte om demokrati. Jag frågade honom hur han visste att det var så, tvärsäkert sa han att det hörs ju på namnet Sverige – demokraterna. Efter att jag och Ron förklarat SDs politiska innehåll vart han tyst och sedan sa mannen, men vad vill ni i Centerpartiet. Efter ett långt samtal med den chilenska mannen sa han att han hade ändrat sig. Det var en mindre till SD men det räcker verkligen inte, jag vill att fler skall förstå hur rik vi blir av att få ett land fyllt av mångfald.

Jag hör många säga att politikerna aldrig tagit upp kampen eller bjudit in till debatt men jag lovar jag hade gärna tagit dom diskussionerna men det fanns aldrig någon från SD som ville berätta hur deras politik vill att skola, vård och omsorg aka se ut eller hur den skall finansieras. Aldrig fick jag höra någon SD anhängare berätta om deras mål med den kommunala politiken.

Om ni tycker Fredrik Reinfeldt misslyckats som klarat av att inte behöva köpslå med SD eller göra avkall på sina grundprinciper och släppt fram främlingsfientliga förslag under sista mandatperioden eller då han bad hela Svenska folket att öppna sina hjärtan då tycker jag att ni ska tänka efter en gång till.

 

Förlåt om jag inte gjorde mer, men jag lovar er alla att jag kommer att göra allt som står i min makt under de kommande fyra åren för att bemöta och diskutera SDs politik. Jag lovar också att aldrig göra avkall på mina grundvärderingar och därför kommer jag att ha ytterst svårt att samarbeta med Sverigedemokraterna.

image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.