Anledning till att vara i opposition

Centerpartiet  har gått till val på sänkta kostnader för småföretagen, mindre regelkrångel och ytterligare sänkta kostander för att anställa unga. Stefan Löfven vill istället höja kostnaderna, fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga, dubbla restaurangmomsen, skära ner i RUT, och införa lastbilsskatt, förslag som Centerpartiet inte kan stödja. Men om Stefan Löfven kan tänka sig att gå Centerpartiet till mötes skulle läget vara lite mindre låst.

 

 

2 kommentarer

  1. kenneth bohlin

    Hej ! Jag förstår inte hur centern med sviktande underlag (läs Nordebos krönika) år från år kan kräva att andra ska lyssna på ett parti som marginaliserats. Vi har säkert olika bilder om verkligheten men att centern sitter med i en allians har gjort att partiet inte har någon egen ideologi i folks ögon. Ska vi mota främlingsfientlighet och att människor ute på landsbygden känner sig svikna måste alla ta ansvar. Det är pga. alla partier inkl. soc. dem som suttit vid makten skyldiga till och om det inte är för sent måste alla ta sitt ansvar även om det är på bekostnad av sitt ego.
    Sent ska syndaren vakna och centern verkar inte vilja ta ansvar för det missnöje som nu visats i valrörelsen.
    Centern har varit ett bra parti där människor kände igen sig, jag gör det inte! Sov gott !

    • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

      Det finns aldrig något krav att lyssna på något parti men alla partier har rätt att föra fram sin åsikt och sin vision om framtidens Sverige. För mig som Centerpartist är framtidsdrömmen världens modernaste landsbygd och världens grönaste städer och det innebär att stad och land går hand i hand eftersom vi är i behov av varandra och berikar varandra.

      Allianssamarbetet kanske inte alltid har varit optimalt men ett är säkert,jag vill inte tänka på hur illa det kunde varit om inte Centerpartiet varit med och påverkat Moderaterna och de övriga små partierna i Alliansen i landsbygdsfrågorna, miljöfrågor, småföretagarfrågor och en lika vård i hela landet. Ett hårt jobb som kostat en hel del energi men där Centerpolitikerna aldrig tröttnat på att kämpa. Tyvärr har det inte räckt ända fram men vi var på god väg.

      Centerpartiet är de alliansparti som gjort det bästa valresultatet men det räcker inte för att göra alla på landsbygden glada, trygga och gynnad av besluten. Så sluta var besviken kliv i stället in i föreningslivet och engagera dig då en knuten näve i fickan inte förändrar men det gör opinon, så välkommen att engagera dig i Centerpartiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.