Planera för frihet

Alla oroas av den psykiska ohälsan som stiger men för att kunna motverka den måste man planera för ett samhälle för allas välmående och människor bor och vill bo i hela Sverige.

De går att läsa massor om hur det ser ut, här är några axplock.
Stressas till sjukdom
Stressrelaterade sjukdomar ökar
Psykisk ohälsa
Stressdiagnoser som ökar
Var tredje har psykisk ohälsa
Kvinnor de mest drabbade
Stockholm drabbas av psykisk ohälsa

Tyvärr är de väldigt få journalister som ger sig ut för att ta reda på hur vi skulle kunna förebygga eller minimera den psykiska ohälsan. Vad är orsaken? Vad behövs för att vända denna trend? De vore en intressantare vinkling…….

Jag oroas också för alla som mår dåligt och upplever att människor framförallt drabbas av psykisk ohälsa på grund utav all stress i livet. Det handlar om Uppkopplad, jämförd, bråttom till och från jobbet, stress till följd av utanförskap sen alla val, beslut beslut beslut och liten tid för att bara vara.

För att få bukt med denna ohälsotrend måste vi bygga ett samhälle där det finns utrymme för vila, möjlighet att välja livsstil, tillfällen att vara nära naturen men framförallt möjligheten att vara människa och
medmänniska.

Planera för frihet och en närodlad politik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>