Jag yrkar bifall till ett Krisboende

De senaste åren har Centerpartiet haft olika förslag till lösningar för att en akut lösning för de som är hemlösa, tyvärr har tidigare förslag inte vunnit något gehör i Kommunfullmäktige. Så trots en nollvision finns det hemlösa i kommunen och ingen akut lösning

Att Umeå kommun inte kan erbjuda en härbärgeslösning för alla är ett svek mot de skattebetalare och Umeås medborgare som hamnar i en akut situation och behov av en krislösning.

Enlig uppgifter från Öppen gemenskap är det mellan 10 och 20 kommunmedborgare som är hemlösa varje natt och då är EU-migranterna inte alls inräknade.

Med så pass många hemlösa anser jag att Umeå kommun måste ta ansvar för att skapa en ”Akut lösning” för de som är hemlös, tex ett härbärge eller ett Krisboende.

Motionen beskriver ett ställe som har säng, hygienutrymmen och tvättmöjligheter samtidigt som det finns adekvatpersonal att tillgå. Helt enkelt en trygg plats att sova på med möjlighet att få professionell hjälp att ta sig från hemlöshet till ett tryggare liv. Ett ställe dit alla EU-medborgare är välkommen.

Umeå är en stad i tillväxt och det innebär att gatubilden förändras liksom behoven och därför anser och hoppas jag att vi genom en bred politisk överenskommelse skall lyckas hitta en lösning för att klara av att nå de internationella konventionernas målsättning med tak över huvudet.

Idag har vi problem med att det finns hemlösa och då bör vi hitta lösningar, Krisboende är en sådan lösning men finns det andra humanistiska förslag på lösning så ställer sig Centerpartiet bakom ett sådant förslag.

Att kommunen nu avsatt 1,65miljoner till Umeå pastorat för att bygga ett härbärge till EU- migranterna ser jag som ett förtäckt JA från Socialdemokraterna till Centerpartiets tidigare förslag på en härbärges lösning, så tack Hans!

Att det vid överlämnandet av de 1,65 miljonerna till Umeås pastorat inte skrevs ett avtal där alla EU medborgare välkomnas till Umeå pastorats härbärge ser jag dock som ett misslyckande, ett allvarligt misslyckande!

Så trots nollvisionen finns det hemlösa Umebor utan en ”krislösning” och det är nte okej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.