SKÄMS MILJÖPARTIET!

Jag läser Gabriel Farrysson blogg och känner att den är värd ett svar.

Ja Gabbe Liberalerna och Centerpartiet ställde två frågor vid årets sista kommunfullmäktige och båda frågorna rörde förskolan Visionen. Det beror på att båda partierna anser att frågan är illa skött och att föräldrarna som mötts av tystnad är värd ett svar.

Du undrar om det finns någon kommunikation mellan förtroendevalda i dessa partier? Centerpartiet och Liberalerna har absolut en kommunikation, däremot sitter vi inte i knät på varandra. Den beroendeställningen finns det andra partier som har mellan varandra.

Absolut har vi som är förtroendevalda i Centerpartiet en dialog. Problemet är inte att vi har en dialog. Problemet är att de politiker som har ansvaret saknar kommunikation mellan nämnderna. Upplysningsvis är det Socialdemokraterna och miljöpartiet som har det ansvaret just denna mandatperiod.

Ärendet har som du säger varit aktuellt i tekniska nämnden sedan 2014 och problemet är inte Centerpartiet utan att ordföranden i tekniska nämnden och för- och grundskolenämndens ordföranden inte tagit ansvar för att ha en dialog mellan varandra eller med personalkooperativet Visionen.

Tekniska nämndens beslut om att riva lokalerna som förhyrs av Visionen känns som ett säkert sätt att bli av med oönskade hyresgäster. En uppsägning är också ett säkert sätt för kommunen att själv kunna nyttja de nybyggda lokalerna för egen förskoleverksamhet. Om kommunen tycker att det inte är lämpligt att hyra ut kommunala lokaler till ett personalkooperativ, stå för den åsikten och meddela Visionen att det inte finns någon ambition att hyra ut lokaler till privata kvinnliga företagare. Det hade varit bättre med ett ärligt besked om uppsägning än att påstå att lokaler för slakt skulle vara lämpliga ersättningslokaler för pedagogisk verksamhet. För ett är säkert, hade den politiska ledningen varit intresserad av att behålla Visionen som hyresgäster hade de erbjudits att hyra nya lokaler, ett erbjudande de aldrig fått.

En sak har du rätt i Gabbe, Visionen bedriver en mycket populär och framstående verksamhet, något som Socialdemokraterna och Miljöpartiet nu är på väg att rasera.

Att möta föräldrar och barns oro och frågor med ”Skulle Visionen välja att avveckla så kommer kommunen via För- och grundskolenämndens verksamhet ta ansvar för berörda barn inom vår förskoleverksamheten” det är inget annat än nonchalans.

Om Miljöpartiet under hela processen hållit sig informerade om det som sker mellan tekniska nämnden och för- och grundskolenämnden i denna fråga är det skrämmande att ni som sitter i majoritet med Socialdemokraterna inte agerat för att rädda Visonen.
SKÄMS MILJÖPARTIET!

4 kommentarer

  1. Evelina

    Så bra skrivet! Tack för att du gör vår röst hörd!
    Hanteringen av detta är under all kritik, och det finns inte en förälder på visionen som är tycker att kommunens nuvarande lösning är en acceptabel sådan.

    I alla åtgärder som rör barn så ska deras bästa sättas först enligt fn:s barnkonvention. Man undrar om de överhuvudtaget har tänkt på barnen i detta fall? Tror knappast det!

    Verksamheten o dess personal är fantastisk, många föräldrar har aktivt valt denna förskola för att den är ett riktigt föredöme. Är helt sjukt att kommunen slår undan benen för denna verksamhet.

    /Evelina
    Mamma med barn på Visionen

  2. Mamma

    Tack för att du tar upp denna viktigta fråga, tyvärr börjar allt rinna ut i sanden och vi vill ha kvar vår förskola. Jag skulle så gärna vilja veta hur kommunen tänker kring uthyrning till en privat aktör. Det borde vara bättre för kommunens ekonomi att hyra ut till en privat som betalar mer i hyra och på så sätt kan avskrivningen på förskolan bli kortare, istället för att bara hyra ut till sig själv och därmed ett riktigt dåligt ekonomiskt beslut… när det finns fantastiska verksamheter för små barn, som har ett fantastiskt sätt att ta hans om våra barn, viljan att driva vidare (godkänt i somras med utökning av 2 avdelningar) och lång kö. Borde det inte få va kvar? Att det borde kunna hitta en fortsatt lösning tills de själva kan hitta en tomt eller att kommunen följer hyreslagen och hittat en likvärdig lokal till dem. Allt går inte att köpa ut för ett skadestånd. En sån här underbar verksamhet finns inte i kommunens egna regi. De måste få va kvar! Snälla lyft denna viktiga fråga igen, för inom någon vecka är det inte möjligt längre… Ledsen och förbryllad mamma till två små på Visionen

    • Anna-Karin Kajsa Sjölander (C) (inläggsförfattare)

      Trots hård kritik tycks de som sitter på mandat att besluta inte förstå :/ Vi forsätter att försöka påverka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.