Den harmlösa staden eller en antidemokrati

Umeås Centerkvinnor har oroats av de senaste årens händelseutveckling nationellt och lokalt. Vi har sett en korrelation mellan de statliga myndigheters avsaknad av infrastruktur och de ökade våldet. Därför ordnade vi i kväll en föreläsning om SÄPO, en föreläsning för att få insikt i deras förebyggande arbete och hur de jobbar för att förhindra den organiserade brottsligheten.

I slutet av 90-talet började det med att Närpolisen drog sig tillbaka och de andra statliga myndigheter följde efter. Den tydliga politiska inriktningen var en Centralisering för att spara pengar, en åtgärd som visar sig kosta både mänskligt lidande och i slutändan enormt ökade kostnader.

Umeå Centerkvinnor vill se en polisorganisation där vi har poliser som är nära medborgarna för att förebygga brottsligheten samtidigt som vi behöver en slagkraftiga organisation i framkant mot den grova brottsligheten.

Av många ses Umeå som den harmlösa staden i norr som är ungdomlig, extra öppen, tillåtande och en välkomnade plats för alla. Men för vi är många som sett en ökad våldsutveckling, ett färskt exempel är helgens eskalerade händelser mot Judiska föreningen i Umeå. Det är rispade bilar, krossade rutor, snöbollar mot privatpersoners fönsterrutor och eskalerande trakasserier. Ett helt oacceptabelt beteende som riktats mot Judiska föreningen och dess medlemmar. Att Judiska föreningen anser sig tvingad att lägga ner känns som ett nederlag och helt fel.

Kära Umeåbor nu måste vi hjälpas åt att visa demokratisk hällfasthet genom att vänligt men bestämt visa att vi inte accepterar dessa antidemokratiska beteenden.

Är du intresserad av att engagera dig politiskt Och vill bli medlem
Skriv ditt personnummer, mejladress och swisha 150 kr till nr 123 421 85 33

IMG_1632

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.