Skogsutredningen

Av , , Bli först att kommentera 10

Den pågående skogsutredningen ska presentera sina förslag den 1 Juli 2020. Vi får hoppas att den kommer med väl underbyggda förslag på hur skogsnäringen ska utvecklas framåt med hänsyn både till naturvård och skogsproduktion. Staten måste se till att markägare kompenseras för intrång av staten och att man inte behöver driva långa rättsprocesser för att få bruka sin skog. Det krävs tydliga regler och respekt för den privata äganderätten.

Bli först att kommentera

Mera skogsproduktion

Av , , Bli först att kommentera 11

I Sverige behöver vi öka skogsproduktionen. Växande skog binder koldioxid och motverkar en ökande koldioxidhalt i atmosfären. Fiberråvaran behövs till alltfler användningsområden. Förutom till plank,bräder och papper även i ökande grad till bränslen när de fossila bränslena fasas ut. Det forskas om nya spännande användningsområden för trädfibern.

Sammantaget behövs alltså mera fiber vilket gör att vi måste hejda de massiva avsättningarna för naturvårdsändamål och istället använda skogen för skogsproduktion.

Bli först att kommentera

Pengar behövs nu

Av , , Bli först att kommentera 13

I Finasutskottet har en majoritet beslutat att gå vidare med planerna på mera pengar till kommunerna. Moderaternas förslag stöds av Kd Sd och V. Regeringspartierna säger att de också vill skjuta till pengar , men inte nu. Men det är ju nu pengarna behövs. Innan uppsägningarna tar fart.

Bli först att kommentera

Misslyckad politik

Av , , Bli först att kommentera 18

Vi är nu i början av ett nytt budgetår där regeringen , centern och liberalerna valt att inte skjuta till ytterligare pengar till krisande kommuner och regioner. Man väljer istället att satsa stora pengar på mera ledighet genom friår och familjeveckor. Inga klara besked i dagens riksdagsdebatt heller. Allt verkar vara taktik för att skjuta upp mera pengar till välfärden till närmare nästa val. Misslyckandet är totalt när vi istället för Europas lägsta arbetslöshet får Europas lägsta tillväxt. Och fler och fler blir arbetslösa…..

Bli först att kommentera

Mera pengar till kommunerna

Av , , Bli först att kommentera 19

Moderaterna vill genom en tilläggsbudget ordna fram mera pengar till kommunerna. Högst behövligt eftersom många kommuner går på knäna och måste avskeda personal. Vänsterpartiet (som inte skulle ha något inflytande) verkar också tycka att det är angeläget. Men regeringen verkar vara passiv. Friår och ökat utlandsbistånd verkar vara viktigare?

Bli först att kommentera

Koalitionen som blev DSK

Av , , Bli först att kommentera 19

I Vilhelmina bildades en koalition bestånde av 5 partier efter valet. Koalitionen hade 14 mandat av 27 i fullmäktige och därmed majoritet. En brokig skara med Centern,Kristdemokraterna, Moderaterna, Feministiskt Initiativ och Politiskt Alternativ. Vid fullmäktige i December meddelade vi Moderater att vi lämnar koalitionen och går i opposition. Koalitionen blev då Den Spruckna Koalitionen, DSK. Vi kommer att försöka samarbeta i sakfrågor för Vilhelminas bästa.

I DSK finns väldiga spänningar och olika uppfattningar i många frågor så det återstår att se vad som händer nu. Centern har ju saknat både ambition och förmåga att hålla ihop samarbetet och har nu deklarerat att man vill samarbeta med Socialdemokraterna. Spännande år framför oss!

Bli först att kommentera

Moderater satsar på försvaret

Av , , 6 kommentarer 19

Ulf Kristersson ger ett tydligt besked att Moderaterna står fast vid det som försvarsberedningen kom fram till och vill satsa  1,5 % av BNP på försvaret. Det innebär 93 miljarder år 2025. Försvar av fred och frihet måste prioriteras.

6 kommentarer

Förvandlingen är fullbordad

Av , , Bli först att kommentera 28

”Det spelar roll vem som styr Sverige, inte minst för klimatet. Och det märks skillnad när det nu är två gröna partier som samarbetar.” Citat av Anders W Jonsson, centerns gruppledare i riksdagen. Centerns förvandling från landsbygdsparti till storstadsparti är nu fullbordad. Centern kämpade hårt för att få in Miljöpartiet i en regering för ett drygt år sedan och lyckades. Tråkigt att man valt att samarbeta med landsbygdens fiende nummer ett. Vi får betala priset som bor utanför storstäderna.

Bli först att kommentera

Felriktad övervakning

Av , , 1 kommentar 28

I Sverige tänker man kameraövervaka yrkesfiskare. Men det är väldigt svårt att kameraövervaka brottslingar på gatorna. Sverige på väg i fel riktning.

1 kommentar

Avskaffa straffskatten!

Av , , Bli först att kommentera 32

Den avgift som nu införs för tillstånd att lägga virke vid allmän väg motsvarar inte en verklig kostnad och är en ren straffskatt. Tillståndsplikten är en relativt ny företeelse och bör istället avskaffas. Den drabbar främst skogsägare som avverkar mindre mängder leveransvirke där skatten kan ta bort hela vinsten för en mindre leverans. Detta är ytterligare ett exempel på hur man försöker klämma åt boende på landsbygden.

Bli först att kommentera