Moderaterna vill sänka bensinskatten

Av , , Bli först att kommentera 12

Det är bra att Moderaterna vill sänka bensinskatten med 1 kr litern. Går därmed emot s, mp , l  och c som vill höja bensinskatten med 15 öre. Vi som inte bor i storstäder och som är helt beroende av bilen för att leva och arbeta klarar inte den skattechock som nu planeras av regeringspartierna,

Bli först att kommentera

Arbetslösheten stiger

Av , , Bli först att kommentera 10

Nu ökar arbetslösheten i Sverige. Det måste vara ett av regeringens största misslyckanden att ha som målsättning att vi ska ha lägst arbetslöshet i EU år 2020 och få som resultat att vi nu har en av de högsta arbetslöshetssiffrorna. Nu är det 3 månader kvar till år 2020 och regeringen meddelar att man givit upp sin stolta målsättning. Den dåliga politiken som förts har lett till låg tillväxt trots högkonjunktur. Och nu kommer lågkonjunkturen…….

Bli först att kommentera

Vi har en jättesnäll regering

Av , , Bli först att kommentera 19

Tänk vilken satsning regeringen gör. 1 miljard till 5000 personer. Det blir 200 000 kronor till var och en som vill vara ledig från sitt jobb. Vi får alla förmånen att vara med och betala. Helt fantastiskt ! Din granne kan vara ledig ett helt år och du betalar utan att du behöver göra något. Det dras direkt på skattsedeln. Vilken snäll regering vi har !

Bli först att kommentera

Handlingsförlamad regering

Av , , 1 kommentar 16

Antalet skjutningar och sprängningar ökar i Sverige. Vi har en regering som verkar handlingsförlamad. Varför görs inget konkret ? Hittils bara prat. Regeringen måste styra landet och ta tag i verkliga problem. Annars bör den avgå!

1 kommentar

Hur stärker man äganderätten ?

Av , , 1 kommentar 14

Regeringskoalitionen har meddelat att man vill stärka äganderätten, Det är ju jättebra! Nyligen läste jag att regeringen vill anslå 50 miljoner för att stärka äganderätten. Då började jag fundera hur man vill stärka äganderätten med 50 miljoner kronor ? Det måste vara svårt att på allvar stärka äganderätten med en förhållandevis liten summa pengar. Så idag får man läsa att regeringen minsann vill stärka äganderätten med 50 miljoner kronor! Man vill anslå 50 miljoner för att lösa in skogsägares skog ???

Vem försöker man lura ? Att lösa in skog från privata skogsägare är ju motsatsen till att stärka äganderätten. Man tar ju ifrån skogsägaren rätten till sin skog!

1 kommentar

Nu höjs bensinskatten

Av , , 1 kommentar 18

Som väntat höjer regeringskoalitionen bensinskatten. Det drabbar såklart alla som är beroende av bilen för för att klara sin vardag och sitt arbete. Planer på att urholka reseavdragen kommer om det genomförs att ytterligare försvåra för alla som inte har tillgång till städernas kollektivtrafik.

1 kommentar

Arbeta för pensionen

Av , , Bli först att kommentera 14

När man konstruerade det nuvarande pensionssystemet så var tanken att pensionen skulle genereras av att man arbetat,tjänat pengar och betalat skatt.Nu har regeringen planer på att urholka detta och minska skillnaden i pension mellan de som arbetat och inte. Är det verkligen rättvist?

Bli först att kommentera

Ansvar

Av , , Bli först att kommentera 13

Läste en artikel i dagens Expressen där centerns Annie Lööf säger: ” Vi tar ansvar för den skattepolitik som förs på nationell nivå ”.

Undrar om det även gäller förmånsbeskattningen av fyrhjulingar ?

Bli först att kommentera

Skatt på fyrhjulingar

Av , , 1 kommentar 16

Skattehysterin tar aldrig slut i högskattelandet Sverige. Nu ska tydligen fyrhjulingar förmånsbeskattas.

1 kommentar

Mera statliga pengar till kommunerna

Av , , Bli först att kommentera 6

Många kommuner har en svår ekonomisk situation idag. De kommuner som haft många flyktingar kan hamna i en situation där flyktingmängden minskar och kanske helt upphör och det medför att stora summor av statliga bidrag försvinner. Kostnader för flyktingar kommer då att i högre grad belasta kommunernas budgetar.

Då man i några år haft gott om pengar så har man åtagit sig verksamheter som man inte har råd med i längden. Det krävs då en översyn av kostnaderna och att man prioriterar kommunens kärnverksamheter.

Vi behöver också ett nytt utjämningssystem där staten tar ett större ansvar och skjuter till mera pengar av sina stora överskott. Att beskatta vissa regioner och kommuner för att stödja svaga kommuner är fel väg att gå. Det måste vara statens ansvar.

Bli först att kommentera