Ökad användning av förnybar energi

Biobränslen från skogen används mer och mer. Tidigare användes mest trädbränslen för elproduktion och för att producera värme.

Nu ökar främst användningen av biodrivmedel. Mycket bra !

4 kommentarer

 1. Petter

  Trädbränsle används ,men som stockholm använda regnskog från Brasilien att elda med låter ju inte särskilt miljösmart. Sen importerar vi hela 1,3 miljoner ton avfall för att elda med, som vi inte vet vad de innehåller. Så snacket om hur duktiga vi är tror jag vi kan skippa.Vi subventionerar elbilar med skattepengar som sen säljs till Norge .Detta kostar oss skattebetalare 100 tals miljoner. MP är för blåögda !!!!

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Såg nyligen ett reportage om att en utbyggnad av SCA s fabrik i Östrand för att ta tillvara svartluten och producera flygbränsle kan räcka till hela svenska inrikesflyget.
   Svenskproducerat !

   • Petter

    Om biodrivmedlet ska komma från skogen måste annan användning av skogsråvara minska. Alla vill ha denna råvara men titta på totalen, denna råvara räcker inte till på långa vägar . Det är som med den ökande elanvändningen ,vi måste snart importera kolkraft om inte vi bygger 3 generationens kärnkraft.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

     Svartlut är en biprodukt när man producerar pappersmassa så att använda den för produktion av flygbränsle påverkar ju inte möjligheten att producera pappersmassa och sågade trävaror.
     Det är möjligt att vi tvingas till att bygga ut kärnkraft för att få tillräckligt med elenergi och samtidigt minska koldioxidutsläppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>