Vem vill ha högre bränslepriser ?

Nu kostar diesel 16 kr och 40 öre i Vilhelmina. Är det inte nog högt? Regeringen vill höja bränslepriserna vid årsskiftet. Moderaterna vill sänka med 1 kr litern. Vill norrlänningarna verkligen ha högre bränslepriser?

2 kommentarer

  1. Dag Lindgren

    Sverige sänker knappast sina klimatutsläpp alls fast de enligt Naturvårdsverket borde sänkas med 5-8% per år f om 2020. Ett sätt är då att öka bränsleskatt, vilket driver utveckling mot mindre bilar som drar mindre bränsle och tekniskt utveckling mot mindre drivmedelsförbrukning förutom att körda mil minskar. Samtidigt tycker jag det skall vara en kommunal utjämning så att de kommuner som tex pga stora avstånd och gles bebyggelse får större kostnad för att upprätthålla servicen får lägre kommunalskatt, och vad jag förstår genomförs en del av det programmet nu, som kan ses som en viss kompensation för inlandskommunerna. Inlandskommunerna borde gagnas av global warming som gör det relativt attraktivare att bo där och ökar tillväxten.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Höjda drivmedelsskatter,höjda fordonsskatter samt försämrade reseavdrag kommer att dramatiskt påskynda avfolkningen av landsbygden. Det är oerhört tragiskt. Landsbygens befolkning har för det mesta inget alternativ till bilen. Vi kommer att få ett resultat där de yngre som arbetar tvingas flytta och äldre blir sittande i sina byar utan möjlighet att resa med sina gamla bensin och dieselbilar som saknar drivmedel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>