Parkera med personnummer

Var på ett kortare besök på vårt prisbelönta regionsjukhus. Som vanligt gäller det att hitta en parkering. Hade turen att hitta en lucka och begav mig till ”biljettautomaten”. Den var överdragen med plast. I stället skulle betalning ske med app eller sms. Så långt helt ok. Någon app vill jag inte installera så det blev Sms. Åtminstone var tanken så. Men när man börjar läsa vilka uppgifter som behövs, så lämnade jag automaten.

Förutom plats och registreringsnummer så krävdes även personnummer. Varför, på ren svenska, i helvete då? Det är inte jag som skall stå på parkeringsrutan med legitimationen  i hand. Det är min bil. Om det nu anses behövas personnummer för betalningssäkring hur kontrolleras då att rätt personnummer angetts. Och vad är det för fel på kortbetalning?

En kommentar

  1. Kjell B

    …Tja ha, du, samhälletblir mer och mer invecklat, det är väl det här som kallas samhällsutveckling !?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>