Återvändande IS terrorister

En smått obegriplig debatt har blossat upp omkring återvändande IS terrorister. För det är terrorister och inte krigare, möjligen det föraktliga klientel som kallas legosoldater. Vår kulturminister har hänvisat till att i Umeå tar vi väl hand om dessa. Jag har lite svårt att förstå detta att vi med skattemedel understödja en ”återanpassning” av vuxna individer som valt att ge sig av till ett annat land och där idka terror. För det är vad det handlar om. Mord, avrättningar, våldtäkter, förstörelse av tusenåriga kulturminnen och hållande av, oftast minderåriga kvinnor i renodlat slaveri. Det är tydligen frågan om ett antal hundra som nu kommer tillbaks till Sverige med svansen mellan benen. Och med sedvanlig svensk syn på dylika fenomen så är det givetvis synd om dem. Inte om offren som de förorsakat lidande och kanske livslångt trauma för. Det finns en orsak till den flyktingvåg som kommit från Syrien och IS är en del av den förklaringsvariabeln.

Det är ett hån mot alla dessa som plågats, fått se sina anhöriga mördas och våldtas, som fått hela sitt liv sönderslaget att vi i Sverige uppenbarligen inte betraktar detta som krigsbrott. Det finns en internationell lagstiftning mot krigsbrott. Att Sverige inte vill pröva alla återvändande IS terrorister mot den lagstiftningen är uppenbart. De återvändande IS terroristerna skall omedelbart arresteras och de skall granskas utifrån deras gärningar och om det de deltagit i är krigsbrott. Inte hålla på att tjafsa om det är frågan om brott mot en nationell lagstiftning om terrorbrott.

Låt vara att det kan vara svårt att leda till bevis om och att de begått krigsbrott, men det är en skyldighet för oss som demokrati att faktiskt pröva frågan. Det är inte en fråga om ”islamofobi” som är svaret på allt som liknar krav eller ifrågasättande av det som sker i islams namn. Det är dessutom viktigt för alla i Sverige boende muslimer att markera att detta utgör en liten klick av alla muslimer i Sverige. En klick som missbrukat religionens namn. Med tydlig markering så kanske även de mer militanta religiösa grupperingar som verkar här i landet får lite svårare att värva nya medlemmar till sin terrorverksamhet.

Sedan skall vi inte glömma att Sverige är ett land som emottagit och är beredd att ge skydd för delar av de miljontals flyktingar som kommit från krigets Syrien. En syrisk familj som tvingats fly från våld och rena krigsbrott riskerar alltså att få träffa på någon av de IS terrorister som kanske varit med och dödat eller våldfört sig på familjen eller familjemedlemmar. Treorister som genomgår ett ”återanpassningsprogram” omhuldade av naiv svensk konfilkträdsla. Tänk dig själv hur trygg du skulle vara om du som flykting plötsligt träffar på och kan identifiera en mördare i ett land du uppfattat som tryggt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>