Varför är tydlighet så svår?

Har av Transportstyrelsen fått en avisering om ”fordonsskatt och avgifter”. Med fet stil och stor text anges vikten att betala i tid. Om inte kommer all världens olycka att drabba mig. I fet stil och med stor text talas också om vad som händer om det inte sker.

Med viss oror börjar jag söka efter, när skall jag egentligen betala? Efter genomläsning av fakturan hittar jag i liten text, mindre än hoten om vad som sker vid utebliven betalning, förfallodagen. Varför skall det vara så förtvivlat svårt med tydlighet i det som är väsentligt? Som exempelvis förfallodag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>