Vad är en rättighet värd?

Vad är det värt att ha en demonstrationsrätt? Vad är det värt att ha en yttrandefrihet? Vad är det värt att ha fri organisationsrätt?

Vad är det värt att ha rätten till liv, att ha rätten till trygghet för sina barn, att ha rätten till trygghet i sitt eget hem?

Är yttrandefriheten liktydig med rätten att uppmana till våldtäkt, mord och mordbrand? Är organisationsrätten liktydigt med att inom organisationens ramar värdera vilka medborgare som har rätten till liv och vilka som inte har det? Är demonstrationsrätten liktydigt med rätten att trakassera barn på skolgårdar, hota familjer i deras hem och genomföra demonstrationer inom en familjs hemfridszon? Den tolkning som medger att detta får ske inom ramen för våra rättigheter innebär att rätten till liv,skydd av barn och rätten till ett tryggt hem och boende är av sekundär betydelse.

Så kallade ”djurrättsorganisationer” tillämpar detta frekvent och missbrukar våra rättigheter. Organisationerna tar inte avstånd till uppmaning om våldtäkt, mordbrand och mord. Våra politiker mumlar och hummar med gör inget för att skydda våra svenska bönder. Särskilt allvarligt är det att även barn till lantbrukare är legitima offer eftersom lantbrukaren, enligt dessa aktivister, genom sin yrkesutövning har förverkat rätten till sitt liv.

Hur långt skall detta tillåtas gå innan lagstiftningen anpassas till den situation som idag råder? Terroristforskare anser att det bara är en tidsfråga innan en bonde blir mördad. Hur många bönder skall tillåtas mördas innan dessa terrororganisationer avlägsnas från samhället. Förslagsvis förpassade till mentalsjukhus med särskild utskrivningsprövning. All heder åt ICA som beslutat att inte delta i Vegomässan som arrangerades av Djurrättsalliansen, en av de organisationer som har en apart syn på människor och människovärde. Att en hamburgerkedja har det dåliga omdömet att samarbeta med djurrättsorganisationer, visserligen vaknade de till liv sent om sider och insåg sitt misstag, visar också på hur lätt samhället tar på dessa hot.

Logiken hos dessa djurrättsaktivister är obefintlig. Ko släpp är ett evenemang som samlar stora skaror, framförallt barn, och det är så populärt att bönderna får begränsa antalet besökare. Dessa evenemang har nu hotats av djurrättsaktivister och i Hälsingland har jordbrukarna beslutat att ställa in publika ko släpp. De vill inte risker att de förskoleklasser och övriga barn som samlas riskerar att komma till skada.

Man kan tycka att om polisen in mass kan bevaka olika derbyn och idrottsevenemang så kunde de också bevaka ett ko släpp om året.

 

En kommentar

 1. Jan Sjöström

  Hej

  I sak en riktig beskrivning av de resultat som kommer ur vår tids
  behov av medial konsensus. P k – ismen i ett nötskal.

  Att ta sig rätt eller anse sig vara bärare av den sanna godheten
  ger motivet till beskrivna handlingar, handlingar som i grund inte
  bara utmanar folkets vilja utan hela demokratibegreppet. I sin
  renaste form kallas detta förakt för gemensamt fattade regelverk
  anarki.

  Hur kan det vara möjligt att fenomen som bygger på upplösning
  av ett lands fundamentala ordningsregler ges möjlighet att inte
  bara fritt verka utan till detta ges status som om vore den enda
  sanningen ?

  /Jan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>