Så tar du bort dina kärlbristningar

Lider du av dina kärlbristningar? I fall du har kommit på dig själv med att välja kläder för att täcka generande kärlbristningar är du inte ensam.

För den som lider av ytliga blodkärl finns två åtgärder – laserbehandling eller injektionsbehandling. Oavsett om de störande ytliga blodkärlen finns på näsan, kinder eller på benen finns nu framgångsrik och enkel behandling inom räckhåll!

Vad kännetecknar kärlbristningar?

Kärlbristningar är vener som finns nära hudytan. De är vanligtvis tunna – mindre än 1 mm i diameter, och har oftast en röd eller blåaktig ton. De förekommer i första hand i ansiktet eller på benen, men kan dessutom förekomma på andra delar av kroppen.

Kärlbristningar bildar ingen förhöjning av hyn och det utvecklas inga knölar eller andra ojämna partier. Det är det som särskiljer kärlbristningar från åderbrock.

P.g.a sina ytliga placeringar påverkar dessutom inte kärlbristningar cirkulationen. De är därför inte något medicinskt besvär eller någon hälsorisk utan är egentligen ett rent kosmetiskt problem.

Hur fungerar det att ta bort kärlbristningar med laser?

Att ta bort kärlbristningar med laser skiljer sig ganska mycket från den mer traditionella metoden skleroterapi som genomförs med injektioner. Vid en behandling med laser behöver man inte tränga igenom hyn för att stänga de utvidgade vener som skapar kärlbristningarna.

Laserns värmeenergi tränger ner i huden och fångas upp i kärlet vilket drar ihop sig och försluts. Efter behandlingen dör kärlet och vittrar bort. Man undviker sprutor vilket de flesta upplever som obehagligt. Laserbehandlingen kan dessvärre göra ganska ont när de varma laserstrålarna fångas upp i kärlbristningen.

Både laser och sprutbehandling är effektiva metoder för att ta bort kärlbristningar. Om man bestämmer sig för laser gör man normalt det p.g.a att de är rädda för sprutor alternativt för att de möjligen prövat skleroterapi men alltjämt inte är nöjda med resultatet.

Andra tycker att metoden gjorde ont eller resulterade i små brunaktiga ärr på injektionsplatsen. En rätt utförd laserbehandling av kärlbristningar ska inte ge några dylika komplikationer.

Om du vill ta bort kärlbristningar finns det som du nu vet två bra tänkbara alternativ för framgångsrik behandling. Laser är det modernaste av dem så se till att informera dig noggrant innan du väljer teknik. Det är en gemensam nämnare hos de mest belåtna patienterna – de informerar sig väl innan sin behandling.

Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>