Så behandlar du dina celluliter

Celluliter är en mycket vanlig och oönskad åkomma vilka i stort sett bara berör kvinnor, de är helt ofarliga men kan upplevas som mycket kosmetiskt besvärande.

Celluliter - zonerCelluliterna orsakas av att fett under huden trycker hudytan uppåt på samma gång som korta bindvävsband drar tillbaka hudytan mellan fettdepåerna, därigenom uppstår det assymetrier i hudytan.

Det finns många förfaringssätt att avlägsna celluliter, här följer några tips på vad du kan göra.

Träning och kosthållning

Eftersom underhudsfett och celluliter går hand i hand är dessvärre den hårda vägen m.h.a. träning, bra diet och en i övrigt hyfsat hälsosam livsföring en nödvändig åtgärd för den som hoppas bli av med sina celluliter.

Bindvävsmassage mjukar upp och dränerar vävnaden

Bindevävsmassage innebär att man med stöd av en speciell maskin som både suger in och knådar hyn ger vävnaden en djup och intensiv massage. De mest populära metoderna för denna behandling är LPG endermologie och VelaShape.

Massagen resulterar i två saker – Delvis stimuleras kroppen att frisätta fetter och slaggprodukter till blodet. Detta dränerar vävanden på överflödig vätska.

Den andra effekten är att vävnaden under hyn blir mer smidig vilket i sin tur reducerar trycket mellan fettlagret och hudytan. På så sätt slätar huden ut.

Insprutning av coldioxid löser upp fettvävnaden

En annan spännande behandlingsmetod mot celluliter heter Karboxyterapi. Metoden går ut på att man injicerar coldioxid i de utsatta delarna av huden. Koldioxiden stimulerar kroppen att ”restaurera” vävnaden samtidigt som den förstör fettvävnaden i behandlingsområdet.

Karboxyterapi mot celluliter är en ganska okomplicerad behandling som betyder 4-6 besök på mottagningen med ett par veckors intervall.

Chockvågsterapi slår sönder fettet

Chockvågsbehandling används bland annat inom den allmänna sjukvården för att krossa njurstenar. Nu används även metoden för att ta bort celluliter. Själva ”chockvågen” är i verkligheten en radiofrekvensvåg som sänds ut från ett munstycke som läggs mot hudytan. När radiovågen träffar fettvävnaden krossas dom.  På samma gång ökar blodcirkulationen.

Denna tekniken för behandlingkallas för AWT och forskades fram av bolaget Storz. Man utför till att börja med sex-tio behandlingar med en veckas mellanrum. Därefter behandlar man 2-4 gånger varje år.

Plastikkirurgisk fettsugning och fettminskande skönhetsbehandlingar

Sambandet mellan fettvävnad och celluliter är väldigt tydlig. Genom att behandla mot underhudsfettet kan man åtgärda en av de två pusselbitarna som ligger bakom celluliterna.

För att reducera underhudsfett finns förutom kosthållning och träning två valmöjligheter. Fettsugning och fettminskande skönhetsbehandlingar. Båda möjligheterna reducerar fettlagret vilket i sin tur begränsar spänningen mot hudytan vilket gör celluliterna mindre synliga.

Fettsugningar är ett operativt ingrepp som innebär att man tar hål på hudytan och för in en fettsugningskanyl som suger ut fettet.

Icke kirurgisk fettreducering är ett förhållandevis nytillkommet alternativ. En av de mest verkningsfulla teknikerna är s.k fettfrysning (kryolipolys) vilket betyder att man kyler ner vävnaden till 8 grader medelst en särskild maskin. Vid den temperaturen fryser fettvävnaden ihjäl.

Kryolipolys utförs idag med hjälp av flera olika fabrikat.

Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>