Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Företagsfrukost, bäst föredatum passerat?

Jag besökte en intressant näringslivsfrukost i Vindelngallerian för några veckor sedan. Det var en givande föreställning. Två marmeladmackor, kaffe och ett intressant samtal vid frukostbordet med en småföretagare som drev verksamhet med draghundar. Kommunalrådet i Vindeln och ett par tjänstepersoner presenterade givande information av utvecklingskaraktär. Det hela var smått trevligt. Men efter att ha bevistat många ”näringslivsfrukostar” i olika kommuner där jag bott genom åren funderar jag över om alla dessa inte har överlevt sig själva. Inte för att det skulle vara brist i innehållet utan för att det fattas något annat.

Näringslivspersoner som möts i grupp blir onaturligt isolerade på ett sätt som egentligen inte samhället fungerar eller ens vill fungera. Samhället för entreprenörer och andra företagspersoner består ju av företagen själva (den privata sektorn), av det offentliga (ex. kommuner, myndigheter) och av den ideella sektorn (utbildning m.fl.).

Mitt förslag är att förnya dessa möten, gärna som frukostar, gör dem lite större och involvera alla tre sektorer. För det som bjöds den gången i Vindelngallerian var något som var angeläget för de privata, de offentliga och de ideella, tillsammans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv