Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Inte längre kommentera en politiker

Jag kommer sannolikt inte längre att kommentera en politikers inlägg på denna blogg. Jag kommer i stället att kommentera i ett eget blogginlägg. Varför det då? Jo, trots min väl balanserade språklighet d.v.s. retoriken är det ett par politiker som med all säkerhet avpolletterat min kommentar. Senast var det ett kommunalråd i en känd kommun. Trots att jag är mycket noga med att inte kompromettera, att inte vara negativ och att inte heller genera eller ens hänga ut. Det var väl lite fegt gjort att inte godkänna en balanserad kommentar?

Det kommunalråd som så att säga refuserade min kommentar häromdagen var han som förskönade en speciell sakfråga genom att säga att det blev ett överklagande på grund av ett fel i en rubrik. Och det var just det jag kommenterade, nämligen att han förskönade underlåtenheten i stället för att medge ett fel av annat slag. Min kommentar handlade om att nästan vem som helst som skulle läsa ”Hans” inlägg sannolikt kom att vackla i förtroende för det han skrev. Hela världen visste ju att frågan om beslutet om utförsäljning av kommunala bostäder överklagades, inte på grund av ett misstag i en rubrik.

2 kommentarer

  1. Erik

    Jag har tänkt samma tanke som dig. Det är svagt att politikerna som fått förmånen att via egen blogg, så att säga, kasta första stenen och sedan ge tusan i att släppa fram de synpunkter som framkommer. Vad är det för stil anno 2017 då vi närmast i realtid kan diskutera politik att jämföra med tiden innan sociala mediers tillkomst då man fick skriva insändare som tog lång tid att få respons på. Jag tycker att VK ska se till att alla kommentarer kan komma fram. Även om risk finns att några kommentarer kan vara för ”farliga” eller innehålla för mycket invektiv.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Det är viktigt att den som gör inlägg skall kunna godkänna eller avböja för det kan ju finnas vissa texter som är till för att kränka eller på annat sätt misskrediter. Men att ta bort kommentarer skall nog användas med stor försiktighet. Jag håller dock med dig i många stycken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv