Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Tigga är en mänsklig rättighet

Om jag exempelvis vore Rom eller tillhörde någon annan grupp eller vem som helst och jag hade det fattigt eller var diskriminerad, skulle jag se möjligheter i att åka till ett annat land för att tigga. Om jag hade levat vid tiden som Oscar och Kristina gjorde skulle jag nog ha farit till Amerika. Om jag var en välutbildad syrier och landet låg i ruiner skulle jag försökt komma till Sverige. Mina föräldrar och jag kom till Sverige 1952 för de ville få det bättre och var unga och hungriga. Jag är inte Moderat eller tillhör någon annan kategori eller typ, som störs av att någon eller många sitter och tigger utanför ICA eller Coop. Här i Vindeln ser jag några tiggare som suttit på pass utanför ICA och Coop i flera år. De har inte hindrat eller ens upprört mig. Jag kan stå ut med det. Vill eller kan de inte hitta på något annat att leva på får de väl fortsätta som tidigare. Men utrota tiggeriet med lag och lagföring tror väl inte ens förespråkarna själva innerst inne på? I Umeå var det visst en empatisk politiker som stördes av tiggare. Men det var väl för att hen kunde se dem i ögonvrån när hen gick med kolleger eller familjen in på den fina krogen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv