Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Saknar röster i Vindeln.

Saknar röster i Vindeln

Missförstå mig inte. Ni skall inte rösta på mig utan ni börja skriva och tala mera. Här finns ju inte Vindeln Kuriren d.v.s. VK utan vi använder VK (Västerbottens Kuriren). Vi har mycket i Vindeln utom en sak men den kommer jag till. Jo, det var sant vi saknar bostäder av olika typer. Och då menar jag allt från mindre dyra hyresrätter till hus. Men denna saknad har vi gemensamt med många andra orter. Hoppas Vindeln Bostäder inte bygger för segregering som nästan alla andra gör. Om det nu går att segregera just nu i Vindeln. Allmännyttan vick ju hicka för några år sedan och övertolkade uppdraget om vinst i bostäder, tycker jag. Men i Vindeln kommer Vindeln Bostäder säkert att tänka ”rätt”. Med rätt menar jag att bygga bra men billigare. För det finns till synes inget enklare i just dessa tider än att bygga, hyra ut eller sälja. Grattis bostadsbranschen. Men jag förringar dock inte bostadsbolagens och byggbolagens prestationer för det.

Åter till vad jag tycker som fattas i Vindeln. Det fattas offentliga mötesplatser av typen kafé. Jag menar denna gång inte rum typ biblioteket med begränsade öppettider och noll förtäring. Nyligen öppnades ett ”kafé”. Bra gjort. Lycka till! Men det är endast öppet några timmar under tre dagar i veckan vars affärsidé sannolikt bygger på luncher. Jag var där en dag och tog en kaffe med hälsokakan typ morot, mycket smakfullt, men kände mig lite i vägen för dem som förtärde lunch. Kaféer skall ha öppet alla dagar i veckan och gärna från minst klockan 08.00. Sedan skall det finns lite annat också vad det nu kan vara, det vet dem som startar kafé. Finns det inte någon ideell förening som skulle kunna kombinera med kafé?

Till sist. Ni som är politiker och bloggar. Var inte så förbaskade tråkiga. Försök tala till fler än era partikamrater. Kör inte hela tiden med ”vi i partiet så och så…”. Då skulle även jag börja läsa.

Jag skrev något den 3 november och ligger som nummer fyra i raden av dem som bloggat hittills. Är det inte fler än tre från Vindeln som skrivit efter mig den gången? Kom igen flera röster!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv