Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Vill Vindeln växa?

Om Vindeln vill växa vet vi kanske inte helt säkert. Att Umeå vill växa vet vi men om människorna i Umeå vill att Umeå skall växa är inte helt säkert, fast många politiker vill det. Det jag tror mig förstå är att Vindeln har nytta av att det finns en växande stad på nära håll med goda kommunikationer. De riktigt små orterna i Sveriges inland vill naturligt återväxa från att ha krympt under många år. För Vindelns del skadar det inte att få växa lite till. Det skulle ge många självklara fördelar. Men var inte rädda. Vindeln kommer aldrig att bli för stort. Men jag kan undra över i fall Vindelns politiker har en utvecklingsstrategi för detta. I vart fall är det relativt tysta om det. Det som är viktigt är inte vad enskilda partier vill utan vad de tillsammans kommer överens om när valet är över. Men så fungerar ju inte valdebatten. Där gäller det att bjuda till och kanske bjuda över. I vart fall tycker jag att det andas förhoppningar i Vindeln. Bara pålningen och byggkranen gav goda signaler. Och till sist har jag ett budskap till politikerna och tjänstemän i Vindeln.

· Det är inte fel att snegla på resultatet av Företagarnas undersökning.

· Bästa politiker, se gärna till att synas på byn då och då, så att det uppstår dialog. Där var Carl Petersen ett föredöme i Luleå som gick ut på stan varje dag och ofta satt på kafé. Men vi har ju inget dagligt kafé i Vindeln.

· Ge gärna snabbare service i plan- och tillståndsfrågor.

· Ordna en intern tävling mellan politiker och tjänstemän om vilka som vinner i bäst attityd.

· Industrin är fantastisk i Vindeln men glöm inte alla andra små företag, allt från skogshuggare till pizzabagare. Dessa är ofta budbärare.

Innovationsdagen var ett riktigt bra initiativ.

Vindelns vision 2020:

”Vindeln är Umeåregionens bästa kommun för barnfamiljer och företagsamma människor. Här skapar vi tillsammans hållbar tillväxt förenat med en kreativ, hälsosam och trygg livsmiljö.”

Ett samhälle där människor vill bo är ett samhälle bra för företagare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv