Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

In i oansvaret

Idag blev jag innerligt trött på allt det där med politisk debatt, politisk retorik och det samhällskritiskt granskande och debatterande. Jag kastar mig därför mig in i oansvaret för dessa viktiga frågor och vänder i stället intresset mot något mera likt det existentiella och med koppling till det filosofiska. När jag nu inte längre arbetar i en intresseorganisation som har till uppgift att både skrämma upp makthavare och föreslå bättre lösningar kan jag för evigt ta ledigt. Dock kommer jag att engagera mig bakom kulisserna för att kunna lägga en röst i valet i höst. Fy för det parlamentariska läget. För att till slut vara kortfattad och pragmatisk. Det är mera stimulerande att lyssna till upplyftande röster och att själv försöka formulera sig så att tankarna lyfter en. Då kan man efter bästa förmåga skriva något som gillas eller läsa andra.

I går var vi på besök hemma hos vänner från Eritrea och bjöds på mat och kaffe. Deras ceremoniella kafferitual fick mig att tänka över hur alldeles för snabba vi är och hur pragmatiskt vi ibland som oftast beter oss. Vi gjorde av med minst fyra timmar på det hela. Eller rättare sagt vi fick fyra timmar till förfogande för den sociala samvaron. Till sist vill jag citera Piet Hein, ”Vi lever så kort tid och är döda så länge”.

En kommentar

 1. Johan

  Råkade bläddra mig in här på ”måfå* helt ärligt, men vi sitter i samma båt.

  Podcasts, böcker, futurism, uppskattning av natur på promenader; allt sånt som skiner som solen gör utan att överhetta en, sådant är viktigt. Jag har länge suttit i denna båt däremot, finn hopp i att det man nästan tvingas se och höra är långt ifrån vad du, jag eller långt fler än vad man först vågar tro tycker, tänker och känner.

  Du är långt ifrån ensam att vara den som nästan av naturen vänder sig tillbaka till det mer grundläggande, det pålitliga, det viktiga. Samhället idag är inte människans naturliga habitat, och det kommer vända, men inte genom revolution, kollaps eller revolution. Det börjar med en själv; och idag börjar framtiden med precis som du, jag och så många andra redan har börjat med oss själva.

  Det är fantastiskt att rätt är en känsla, och de flesta försöker göra det rätta. Betänk att det är vår biologi som gör detta precis som antilopens hopp räddar antilopen från lejonet. Fortsätt. Hashtag do you osv. Det vänder, även om det inte syns.

  PS. Vill inte väcka debatt, bara skänka ännu fler anledningar till varför du bör fortsätta i samma linje. Livet är analogt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv