Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Svälta räv

Låt alla samlas omkring mitten där humanismen och mänskligheten står högt. Undvik ytterkanter där bland annat nationalismen frodas och människors lika värden hånas och raseras. Tvinga oss inte att sympatisera med dem vi inte vill ha; med det usla argumentet ”de är ju demokratiskt valda”.

Med sorg i hjärtat ser jag hur politiken spelar Svälta räv med oss och landet. En och annan gång tränger förnuftet igenom men efter några mediala utspel kommer förhoppningarna på skam. Oavsett hur besvikna väljare kan bli om de spelande deltagarna (partierna), skulle träffas av svekdebatt vore det tusan så bra om de tänkte nytt. Det borde tänkas helt nytt nu när den politiska logiken har genomgått ett paradigmliknande skifte. Block blev till för att blockera. ”Samtal” blev en försköning för att om nödvändigt sälja sin själ, innan någon slog huvudet ”ända in i kaklet”. Det hela är så taktiskt och strategiskt att pragmatism (praktisk politik) och förnuft d.v.s. logik kommit helt på undantag. Dessutom kanske det hela kommit att göda politikerföraktet en aning.

Alla de större partier som vill ha makten är naturligtvis ”maktpartier”. Inte bara det största partiet. För att få stabilitet och lugn kan jag leva med samverkan och koalitioner med ett enda undantag av det parti som så sant, SåDant inte står för goda värden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv