Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Sila mygg och svälja kameler

Sila mygg och svälja kameler har nu fått sin rätta innebörd. Nu kan det sägas rent ut. Och det kommer att skapa kritiska synpunkter om mig. Jag har vänner som röstar på Moderaterna. Men jag kritiserar endast dem av Moderaterna eller andra partier som på något sätt vill ha med SD att göra. Detta rör den Moderata ledningen, dem som ”ser till vad de har gemensamt med SD” men bortser helt från de andra sidorna hos SD om lika värde, synen på osvenskhet, att dela upp människor, och andra ting SD talar tyst om och som Åkesson säger sig ha ”glömt”, och effekterna av att göra ett parti som SD inflytelserikt. Konsekvenserna av att låta SD vara med om att få makt i kommunerna kommer sannolikt att i någon grad normalisera SD och lockar ut en del från mörkret där de sagt sig vara mobbade för att de röstat på SD. I dagarna pressar Carl Bildt, Kristensson att ta över regeringsmakten med hjälp av ett passivt stödparti. Nu är Bildt naiv eller mycket hänsynslös som inte tror att SD kommer att begära något för detta. ”Ett passivt stöd” är en försköning av ”med hjälp från”.

För det kritiskt granskande ter det sig skrattretande hur ledande politiker i dag gör allt för att genom otydliga formuleringar och rutten retorik försöker hitta sätt att på något vis ta till sig SD för att söka makten. Ebba Busch Tor har redan förlorat mänskligt anseendet genom att tydligt deklarera allt från sin beundran för SD till sin aversion för mångkultur.

Jag kan inte falla död ner av beundran för människors förmåga att bortse från fakta och deras klandervärda förmåga att se saker och ting kritisk och utifrån flera perspektiv.

Känner ni igen detta? ”Det inträffade i så små steg att ingen förstod något?”

4 kommentarer

 1. erot

  Du verkar ju tro att SD kommer att starta WW3 och bygga gaskamrar i skogarna, Dom har 17-18% av folkets stöd, Det SD vill är ju att få till en fungerande migration,skola,sjukvård mm,
  Svensk politik idag handlar ju enbart om att hålla SD utanför,gör som i grannländerna tex Danmark,där funkar det,Ni svenska politiker och media är i psykos och tror att 30-talet kan upprepa sig,Det kan det inte,Nu finns Internet och drönare ,det fanns det inte på 30-talet, Om SD får 51% först då blir det ordning på landet igen,folket tolererar inte att pensionärerna blir blåsta och att illegala gatubarn far omkring och rånar,skjuter och våldtar,skolan är i kaos,plus att paralellsamhällen breder ut sig,eller vill du ha det så?

  • Villy Hansen (inläggsförfattare)

   Nej inte alls som du antar. Så okunnig och naiv är jag inte att jag tar fram ”naziztkorter”. Det handlar i det närmast om deras ideologi från nationalism som inte visar sig särskilt framgångsrikt, synen på människors lika värde och indelningen i svenskhet och icke svenskhet. Om SD däremot skulle få 52 procent som du anger är det katastrof. I synnerhet med den bräckliga grundlag vi faktiskt har. Nåväl herr tore210, jag har respekt för demokrati vilket inte innebär att jag anser att man skall behöva ha något att göra med ett parti som har denna grundsyn. Man behöver inte sikta in sig på motargument för att 30-talet skall upprepa sig. Saken för SD är mera försåtlig än så. I det läge som svensk politik befinner sig nu finns det en medvetenhet om samhällskontraktet d.v.s. lag och ordning, en bättre och mera hållbar migrationspolitisk etc. Den medvetenheten har uppstått under press i det politiska retoriken. Du skriver ”…pensionärerna blir blåsta och att illegala gatubarn far omkring och rånar,skjuter och våldtar,…”. Detta har du lärt från SD-retoriken. Du kanske inte kommer att vara så framgångsrik med detta. Tack för dina kommentarer. Hälsningar icke anonym, Villy Hansen.

   • erot

    Det jag försökte säga är: varför växer SD varje val? Det beror på att vanligt folk som tidigare röstat M,S, och fler partier,är besvikna pga problemen jag beskrev tidigare,har dom blivit rasister?inte ens om SD får 51% så kan invandringen stoppas,det är ju EU som styr detta det vet du också. SDs motsvarighet i våra grannländer har inflytande och det funkar,där ses dom som ett vanligt parti,
    Det florerar många lögner också tex att SD skulle vara kvinnofientliga

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

     Tack för dina synpunkter. Det är nog så att ett av skälen till att folk röstat på SD är just frågan om invandring. Men det jag berör är inte orsakerna till varför de sympatiserar med SD. Den frågan är sannolikt utredd av flera forskare och andra debattörer. Det jag pekar på är konsekvensen av att rösta på ett parti med denna ideologi. I ett partis ideologi, målsättning och uttalade ställningstaganden och utspel finns möjligheter att tolka och dra slutsatser om vad det sannolikhet skulle innebära om ett parti som SD faktiskt fick makten. Den andra tesen jag driver är att en stor andel av dem som röstat på SD helt enkelt inte tänkt över vad partiet i övrigt står för men oavsett skälet till att man röstar på SD har det konsekvenser och effekter. Det spelar med andra ord, som exempel ingen roll om en rasist eller en så kallade ”icke rasist” stödjer detta parti. Konsekvensen bli den samma. Och det är just konsekvensen som många inte ansett ha någon betydelse. Avslutningsvis, det är inte endast vad de olika partierna har gemensamt som har betydelse utan även det de inte är överens om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv