Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Ordet är ditt

En blogg är en styrka för den som vill uttrycka sig, en möjlighet för ordet. Jag kan bli bestulen eller på annat sätt bli av med på nästan allt. Tyvärr. Mina tillgångar, mitt offentliga anseende och den sociala tillhörigheten. Men ordet kan ingen ta ifrån mig, ordet, oavsett det skrivna ordet eller det talande ordet. Jag kan ge uttryck för min glädje, min sorg, min fantasi och mina önskningar i ord och meningar. Dessutom är ordet mitt demokratiska verktyg för invändningar eller bifall. Jag kan även i ordet finna glädje, tröst och förhoppningar i vad andra har skrivit. Vad jag under tiden skriver kan ge mig tankar och reflexioner om för mig viktiga ting. Kanske jag kan komma till sans i ett överilat ställningstagande. Själva texten är medierande vilket innebär att jag kan stanna upp, gå tillbaka, reflektera och komma till djupare insikt och få andra perspektiv. Genom att läsa vad andra skrivit kan jag bli medveten om det jag kanske inte själv kunnat komma fram till eller ens formulera. Att skriva och läsa är att vara människa. Det kan hjälpa mig att vara en god människa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv