Vindeln har framtiden för sig

Vindeln har framtiden för sig. Inte så att det saknas positiv framtid för de andra kommunerna omkring Umeå utan Vindeln har en bredare utvecklingspotential än de flesta andra, anser jag. Med krav på exakthet kan man naturligtvis fråga sig var i kommunen denna utveckling kommer att ske. Det handlar om allt från nuvarande relativt goda kommunikationer till naturresurserna i omedelbar närhet och ett bra utgångsläge med arbetsplatser. Skulle sedan ansökan till att Vindelådalen blir ett UNESCO biosfärområde beviljas, stärks varumärket ytterligare av detta. Det handlar inte enbart om höga kostnader för bostäder i Umeå och i de andra lite närmare orterna utan om livsstil och arbetsplatsernas ändrade sätt att fungera. Det kommer att bli mera möjligt och tillåtet att arbeta större eller mindre tid på distans. Det gynnar valfrihet av bostadsort. Vindeln kommer högst sannolikt att växa något men dock sakta och säkert. Nu har det acceptabla pendelavståndet det senaste decenniet öket från omkring tre mil till omkring fem mil. Då ligger Vindeln bra till.

Till politiker och andra samhällsbyggare, så väl som företag, handlar attraktivitet och utveckling inte endast om ekonomiska faktorer såsom arbetstillfällen, daglig service och kommunikationer utan även om kultur och socialt liv. De kräsna och mest krävande grupperna är nog unga flickor i tonåren och uppåt några år, och de unga familjerna med barn kvar i hemmet.

Själv fyller jag sjuttio nästa år (2020), så jag hinner väl inte se så mycket av den utveckling jag nu vill förutspå. Men å andra sidan har jag ändå inte tänkt dö de närmaste decennierna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.