Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Att klaga på kommunen

Skall man klaga kommunen där man bor gäller det att anstränga sig ordentligt. Att anstränga sig och grunda det mesta man säger på fakta. Då kan man vinna visst gehör. Det är inte lätt för dem där känslorna svallar. Den som klagar ofta eller nästan varje dag och tömmer sitt ordförråd med det allra värsta och lägsta som kan uttryckas blir likt en haverist. Det gäller att klaga på ett professionellt och trovärdigt sätt. Vad det nu kan vara. Den som så att säga klagar behöver göra det med en viss exakthet och precision. För detta med klagan eller egentligen påverkan är inte en enkel vetenskap. Om det ens är en vetenskap. Som jag har sett det, ibland sitter inte heller politiker eller tjänstepersoner inne med de bästa argumenten för eller emot. Att ställa grupper mot varandra är en vanlig metod. Minns ”vi måste satsa på kärnverksamhet”. Det kan betyda att den som vill ha en idrottsanläggning intakt kan få klart för sig av politiker, att om du kräver detta får de gamla inte sin rättmätiga vård. Retorisk bluff menar jag. Syna detta. Då gäller det att ta fram hållbara argument för betydelsen av fostran och utveckling för barn och ungdomar. Att sätta fritid och kultur mot kärnverksamhet är den vanligaste finten. Visst är det så att kultur och fritid inte brukar kallas kärnverksamhet men det är ändå så att kultur och fritid är en viktig kärna i verksamheten. Att klaga skall göras konstruktivt. En viktig sak till. Glöm inte att berömma för det som är bra. Det allra mesta är faktiskt bra.

En kommentar

  1. lisa

    När du skriver om klaga så kom jag och tänka på en sak, mina kusiner nerifrån Stockholm var här i sommar, en av dem väldigt sport/fotbollsintresserad å det första han tänkte på var hur tråkigt det ser ut på renforsskolans gamla fotbollsplan, vilket är det första man ser när man kommer in till vindeln från Hällnäshållet. En oanvänd igenvuxen plan skulle förstås inte se lika trist ut om det inte vore för de stora fotbollsmålen som står där. Själv har jag inte ens tänkt på det när man är van att passera så ofta men han har rätt, du som är involverad i idrottsstyrelsen kanske kan komma på en plats där de där målen får ett nytt liv. En byaskola någonstans? Abbortjärns badplats? Någon kommunal yta?
    /Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv