Vare sig att vaccinera ett barn?

Vare sig att vaccinera ett barn?
Många föräldrar är rädda för att vaccinera barn i panik. Vissa är rädda av många tv-rapporter om dödliga medicinska misstag, medan andra helt enkelt förklara sin ovilja att den inte vill att deras barn arbetade hårt "hemskt". Separat omnämnande bör ta fart under de senaste åren popularitet anser att vaccination med den kraftfulla försöker kontrollera fertiliteten – säger de, är ett slags sterilisering av befolkningen.

Anledningen till sådana samtal blev en skandal som utbröt redan på 90-talet, då flera civila organisationer som påstås finns i vaccinet Världshälsoorganisationen hormon provocerar missfall.

Sedan, under en period på nästan 20 år har det faktum att något vaccin kan orsaka infertilitet inte bekräftats. Men så mycket mer intressant – han var inte, och motbevisade. Som ett resultat har blivit den här situationen nu en riktig legend, även i ett slags skräckhistorier, som överraskande, många fortsätter att tro religiöst och på annat sätt skydda sina barn från alla vaccinationer.

Varje förälder ska veta att varje ingrepp i den mänskliga kroppen, och särskilt ett barn inte kan förbli utan konsekvenser. Men om du väger – proffsen i det här fallet är mycket större än nackdelarna. När allt har vacciner vunnit många farliga sjukdomar som människor under det senaste århundradet, dog en masse. Det är på grund av vaccinationer dagens generation inte längre känner till innebörden av ord som smittkoppor, kolera, difteri, polio och. Under medeltiden de har dödat så många människor – mer än de mest destruktiva krig, och nu i den civiliserade världen har bara fastighetens sjukdomshistoria.

Men i denna situation finns det en ganska logisk fråga – om en sådan farlig sjukdom erövrade, varför vaccinera sig nu? Det bör noteras att för att bekämpa smittsamma sjukdomar kräver inte bara om upphävande av en enda person – du behöver en så kallad "social immunitet" – med andra ord, att alla människor, eller åtminstone de flesta har antikroppar mot den dödliga sjukdomen. Sådan immunitet bildas som en följd av vaccinationer och nedärvda under flera generationer.

Men nu forskare uppskattat det sociala immunitet är sakta men säkert försvagas – och ett bevis på detta är flera dödliga epidemier av kikhosta och mässling, som under senare år har sopat av en liten amerikanska städer, där människor av olika skäl har beslutat att vägra vaccinering. Därför kan någon sjukdom bland de mest dödliga kommer plötsligt tillbaka – och det finns bara ett försvar – är vaccination. Faktum är att alla rykten om möjliga komplikationer och att vaccinationer utlösa sjukdomen – det är inget annat än vidskepelse – inte en av de tusentals studier i ämnet har inte bekräftat några sådana farhågor.

Baserat på material från CNN Hälsa

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>